Рекорден брой сигнали за деца в риск получени в ДАЗД

  • 08 януари 2015 15:50

  • 1694
  • 0
Рекорден брой сигнали за деца в риск получени в ДАЗД
©

Рекорден брой сигнали за деца в риск са получени през декември на безплатната национална телефонна линия на Държавната агенция за закрила на детето.

От общо 1800 обаждания, постъпили през декември на безплатния телефон 111 116, 54 са били за деца в риск. 15 от тях са постъпили през празничните дни. В сравнение със същия период на миналата година увеличението е двойно, констатират от Агенцията за закрила на детето, предаде БНР. Много от сигналите са свързани с неглижиране на децата, заради проблеми на самите родители или на липсата на умения да ги отглеждат. Три от сигналите съдържат данни за упражнено физическо и психическо насилие от страна на родителите.

На безплатния телефон момиче е потърсило помощ за своя приятелка в тийнейджърска възраст, която търпи физически и психически тормоз от родителите си, дори е гонена периодично от дома. За баща, упражняващ системно насилие над съпругата и децата си, съобщава близък на семейство от Варна. Въпреки почивните дни всички случаи са били предадени на съответните служби "Социално подпомагане" и оттам е взето отношение по отделните случаи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1694 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини