Български модел в кошмар в небето над Лондон (видео)

  • 31 декември 2014 20:33

  • 12408
  • 7
Български модел в кошмар в небето над Лондон (видео)
© Getty Images/Guliver (архив)

Ад в небето над Лондон преживя пловдивският модел Цветелина Йорданова в понеделник, след като самолетът, в който пътувала, се повредил. Боинг на компанията "Върджин Атлантик" аварира във въздуха и се наложи да кацне обратно на летище "Гетуик". В продължение на 4 часа пилотът кръжал над английската столица, за да източи горивото в машината. Това е задължителна практика при опасност от взрив заради твърдо приземяване. През цялото 447 пътници на борда се чувствали между живота и смъртта.

Цветелина пътувала за Лас Вегас с две прехвърляния - в Истанбул и Лондон. Машината излетяла успешно от "Гетуик". След минути обаче настъпила паника. Капитанът на полета съобщил с привидно спокоен глас, че има проблем и самолетът трябва да се върне на летището. Кошмарът за пасажерите и екипажа продължил с часове. Оказало се, че е заседнал един от колесниците. Първоначално пилотът опитал да го прибере с вълнообразни маневри, но трикът не сполучил. След това екипажът чул нареждане от диспечерите да остане във въздуха, за да изразходва горивото до критичния минимум. Едва тогава самолетът получил разрешение за кацане. На пътниците било разпоредено да застанат в аварийна поза.

Най-страшно бе в момента, когато трябваше да стъпим на пистата. Страхът скова всички, никой не знаеше какво го очаква. Децата и жените плачеха, а мъжете ги държаха за ръцете и покриваха главите им, разказа специално за Марица от Лондон Цветелина Йорданова. По време на маневрата цялото летище е било блокирано, а всички полети - отменени. Докато се спускахме, видях как към пистата хвърчат линейки и пожарни коли. Беше пълно с полиция, спомня си Цвети.

Секунди след успешното приземяване пасажерите аплодирали пилота, който вече е обявен за герой от британските медии. "Всичко бе организирано перфектно. Излизахме на организирани групи от различните ръкави, за да не се наклони самолета. Откараха ни с автобус до терминала, където провериха дали всички пътници са налице. Там ни посрещна спасителен екип, който ни раздаде одеяла, сандвичи и вода", разказа пред Marica.bg пловдивчанката.

Пасажерите на злополучния полет са настанени в хотел "Хилтън", където били обсадени от телевизионните екипи и репортерите. Очаква се днес пътниците да отлетят за Лас Вегас. На борда на самолета обещал да се качи лично собственикът на авиокомпанията, което е гаранция за сигурността на полета, каза още Йорданова.

Инцидентът е нарушил графика на летене на над 10 000 души. Вчера сутринта в 7 часа полетите на "Гетуик" бяха възстановени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12408 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
пак ли Българите са виновни

2015.01.02 | 02:58

7
СТИГА
ТАЗИ МЕЖДУНАРОДНА ПОЛИТИКА ДА НИ ИЗКАРВА

2015.01.02 | 02:58

6
ИЗРОДИ !!!!!!!!!!!! СТИГА !!!!!!!!!!!!!!!!
ако някой иска

2015.01.02 | 02:58

5
Българите да ги изкарва някакви да говори с достоверни факти !!!!!!!!!!!!!!! иначе това е турска политика да ни изкарва психопати !!!!!!!!!!!!!!!!! америка с турция са дупе и гащи !!!!!!!!
воленуглу СКОПЕНИЯ ПЕДЕРАСТ И ЯЛОВ ИБРИКЧИЯ

2015.01.02 | 02:58

4
Пак воленуглу лудия е бил пиян във самолета.
СКОПЕН ПЕДЕРАСТ И ЯЛОВ ИБРИКЧИЯ

2015.01.02 | 02:57

3
Пак си бил в самолета мама ти дейба

2015.01.02 | 02:28

2
Абе модел?!Помислих,че е вид самолет и се замислих какви и изобщо вече произвеждаме ли,а то няква лигла!

2015.01.01 | 22:19

1
Ти трябва да си проспал последните 100 години, за да си мислиш, че е възможно да произвеждаме самолети.

Добави коментар

Водещи новини