Още две българки спасени от горящия ферибот (обновена+видео)

  • 29 декември 2014 07:38

  • 9004
  • 6
Още две българки спасени от горящия ферибот (обновена+видео)
©

Освен вчерашните спасени от горящия ферибот „Norman Atlantic“ - Галин Хайтов и Красимир Естов, тази сутрин са спасени и Р. Тодорова и С. Божилова.

Това съобщи в сутрешния блок на БНТ говорителят на Външно министерство Бетина Жотева.

По думите й информацията е дошла към 6 часа тази сутрин. По последна информация, получена в МВнР от италианските власти, обаче се уточнява, че фамилиите на жените са Тодорова и Аргирова.

Така евакуираните ни сънародници стават четирима. По списъка, предоставен на Външното ни министерство от гръцките власти, на борда на ферибота има общо девет наши сънародници.

Състоянието на евакуираните българи е добро, увери Жотева. Нашенките са евакуирани на борда на малтийски кораб, който участва в спасителните операции и са откарани в болница.

221 души са били спасени, а над 257 са още на борда, допълни Жотева.

Спасителната операция е много трудна и върви бавно заради изключително тежки климатични условия, подчерта говорителят на Външно. Продължават опитите фериботът да бъде изтеглен до италианското пристанище Бриндизи. Добрата прогноза е, че корабът ще достигне брега до следобед, изтеглен на буксир от италиански влекач.

През нощта е имало няколко опита на италианските власти да изтеглят кораба от пристанището, но неуспешни.
Единствено един военен хеликоптер се е доближил и няколко души са били спасени.

Припомняме, вероятната причина за пожара е, че фериботът е бил свръхнатоварен. На борда е имало натоварени тежкотоварни автомобили, които са се блъскали в стените. Огънят лумнал в машинното отделение.

Последвайте канала на

9004 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Нина Цветкова

2014.12.30 | 15:02

6
Къде все пак е ферибота?В италиански води или във водите между Кале и Дувър?

2014.12.30 | 15:02

3
А ти къде прочете Дувър и Кале бе госпожо Пеева и Цветкова?

2014.12.30 | 15:02

5
Пак си сгрешила дозата...

2014.12.30 | 15:02

4
С рибарски лодки и ли спасяват хората не мига да разбера! Какво толкова се бавят? Приближава един товарен кораб с кран на борда, крана поставя огромна стълба и за 10-15 минути всички преминават по нея. Ех да му се невиди и човешка глупост. Убеден съм, че ако г-н Борисов ръководеше операцията, като един виден пожарникар, то хората отдавна, щяха да са си по домовете.
t

2014.12.29 | 16:53

2
kogato pi6ete ne6to 4etete li kakvo puskat za pe4at sled tova Kak moje feribot ot Kale do UVAR DA GO ZAKARAT DO brindizi vie po dobre pitaite ZLATKA GEOGRAFIATA taka de
Нина Пеева

2014.12.29 | 16:53

1
Моля, отразявайте правилно новините за къде точно става въпрос! "На борда на ферибота, който пътувал от френския град Кале до английския Дувър", "Италианският център за извънредни ситуации предостави телефонен номер"

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини