Погребаха загиналия при катастрофа граничен полицай в родното му село (снимка)

  • 28 декември 2014 16:51

  • 5739
  • 4
Погребаха загиналия при катастрофа граничен полицай в родното му село (снимка)
©

34-годишният граничен полицай Асен Асенов бе погребан днес в свищовското село Орeш. Той загина при пътния инцидент до село Горно Ябълково, община Средец.

На траурната церемония присъства министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г.. Той отказа да коментира искането на най-големия полицейски синдикат в ръководството на МВР да има оставки заради трагичния инцидент, пише "24 часа'.

По отношение на това кога ще приключи проверката по случая, Вучков каза: "Две са нещата, които трябва да се разграничават. Едното е конкретният инцидент, по който следствието и прокуратурата от Бургас ще кажат в крайна сметка каква е причината, а другото е дали формата и съдържанието на тази операция, която стартира преди година и два месеца, е подходяща. И утре, и вдругиден ще обясним какво е направено до този момент".

На поклонението в местната католическа църква и на погребението на Асен Асенов бяха и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, много гранични полицаи и стотици жители на Ореш. Община Свищов пое разходите за погребението, а при необходимост ще помогне на семейството на загиналия полицай.

Пресцентърът на МВР разпространи информация за жизнения път на старши полицай Асен Василев Асенов.

снимка: МВР

Той е роден на 10.05.1980 г. в Свищов. На 10 януари 2003 г. започва работа в МВР като граничен полицай в 01 Гранично полицейско отделение на Граничен полицейски участък Свищов при Регионален граничен сектор Русе. От 31 март 2010 г. заема длъжността старши полицай (водач на патрулен автомобил) в група "Охрана на държавната граница" към граничното полицейско управление. На 1 март 2011 г. е назначен за старши полицай (механик на кораб до 20 БРТ) в 02 група "Гранични полицейски кораби" Русе на База "Гранични полицейски кораби" Видин при Регионална дирекция "Гранична полиция" Русе.

В професионалния си път Асен преминава през различни курсове на подготовка, включително и езиков. За постигнати резултати в цялостната работа, проявена инициативност и съществен принос при изпълнение на служебните си задължения, граничният полицай е награждаван два пъти с писмена похвала от директора на РДГП-Русе. Асен Асенов е женен, с две деца на по 10 и 3 години.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
5739 4

Коментари 4

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.29 | 13:57

4
Някой да е виждал хомосексуалният Боко Тиквата (Тиквената Златка) с жена от 2001 година откато му дават мазната мутра по телевизията!? Не! Това не ви ли говори, че това същество е напълно сбъркано!? Как това същество от третия пол ще се защитава семейството и децата в България!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този урод, наркотрафикант и престъпник!? Всички мръсотии и нещастия в България през последни няколко години са тове дело! Тикво! Цяла България (без изключение) те мрази и се моли да се гътнеш по-скоро!
BOIKO-KURVO-KURVO

2014.12.29 | 09:39

1
VIDIAH VEDNUJ-DOGAN GO SHBASHE V YSTATA-TAIA TIKVENSKA KURVA-ZATOVA I STANA PREDATEL NA BALGARIA---MAGIA MU NAPRAVIHA TURCITE!!!!!!!!!

2014.12.29 | 13:57

3
i tuk li namerihte da drankate gluposti we ....imaite malko sram i savest !!! leka mu prast na momcheto ....

2014.12.29 | 10:14

2
Вечна му памет,човек на честта.Бог да пази семейството му.

Добави коментар

Водещи новини