Вучков: Към момента не разполагаме с мотив по случая с Петко Сертов

  • 22 декември 2014 17:50

  • 1957
  • 2
Вучков: Към момента не разполагаме с мотив по случая с Петко Сертов
©

Бежанците не стъпиха на българска територия. Турските сили действаха много компетентно и успяха без употребата на сила да се справят с проблема. Това е първи такъв случай.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. по повод снощния инцидент на граничен пункт "Капъкуле". В коалиционното споразумение е записано, че ще продължим да строим оградата по българо-турската граница. Има административни спънки към този момент и трябва време, за да продължим строежа. Към днешна дата има спад на имиграционния натиск почти двойно, но той си остава сериозен, поясни вътрешният министър. Последните експертизи показаха, че руския гражданин е бутнал с колата си съдия Лозан Панов. Досега той отричаше това и твърдеше, че няма общо със случая. Силно се надявам, че това е просто един инцидент и няма общо с положението и заеманата длъжност от г-н Панов, разкри Вучков.

Има нови записи по случая с Петко Сертов. Те не показват нещо кой знае какво ново. Установено е, че с автомобила, който обичайно ползва и не е негов, е напуснал България в посока Гърция. Бил е сам в колата, сменил е пари в чейндж бюро. Повече информация не мога да споделя. Ясно и видно е, че никой не му оказва натиск. От Интерпол и от Шенгенската информационна система също няма никаква информация. Всички форми на сътрудничество са в действие, поясни министърът.

Петко Сертов няма дипломатически паспорт. Червеният му паспорт е останал вкъщи и той е напуснал страната с личната си карта. Мотивът за неговото изчезване е много важен, но за съжаление към този момент не разполагаме с такъв. Последните седмици се чуха толкова много теории, че ми дойдоха в малко повече. МВР издирва Сертов с всички възможни сили и средства. Даже заради тази операция сме принудени да не вършим някои други наши задължения, обясни той.

С промените в Закона за МВР се цели подобряване на работата на структурите в сектор сигурност. Връщаме конкурсното начало в службите. Тезите, че се връща Цветановщината в сектора, са абсолютна пропаганда, завърши Вучков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1957 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КОЙ ПЛАЩА

2014.12.23 | 09:17

1
КОЛКО ПАРИ ЩЕ ХАРЧИТЕ ОЩЕ, ДА ГО ТЪРСИТЕ ТОЯ ТЮФЛЕК???

2014.12.23 | 15:13

2
Теб ли искаш да търсят бе сламеник?

Добави коментар

Водещи новини