Зеленогорски: Има политическа криза, но тя няма да разруши мнозинството

  • 22 декември 2014 15:24

  • 1658
  • 3
Зеленогорски: Има политическа криза, но тя няма да разруши мнозинството
© Булфото

Имаше напрежение в коалицията - това беше и е политическа криза, но не е кризата, която ще разруши мнозинството.

Това заяви на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски - заместник-председател на Парламентарната група на Реформаторския блок, коментирайки, както се изрази "така наречената пенсионна реформа". Ние от РБ не поставяме под съмнение участието си в мнозинството, но бихме се надявали в бъдеще такива стратегически решения за държавата да се вземат по съответния начин - след  дискусии в рамките на коалиционната формула между ГЕРБ и РБ, а в последствие и с подкрепящите партньори в лицето на Патриотичния фронт и АБВ, добави той, цитиран от БТА. Според него е разумно предложението на премиера до края на януари да се "изчистят" нещата, които разделят ГЕРБ и РБ по отношение на приетите промени в пенсионната система, а цялостната пенсионна реформа да бъде уточнена до края на март. Зеленогорски смята, че ако се прецени,че частните пенсионни фондове не се контролират ефективно би могло и в тази посока да се промени законодателството. Той заяви, че има идея да се определи със закон таксата на тези фондове.

Зеленогорски коментира и приетия държавен бюджет, като каза, че това е последния нереформаторски бюджет, за който РБ гласува. Той коментира и позицията на блока по въпроса за финансовата децентрализация на общините. По думите му този процес трябва да бъде рестартиран. Депутатът се изказа и за ускоряване проектите за автомагистрала "Хемус", за тунела под Шипка и пътя София-Видин. Проектът за тунела изглежда утопичен и скъп, но това не е така - около 130 млн.евра не са толкова много, за да се направи още една добра връзка между Северна и Южна България, каза Зеленогорски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1658 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.23 | 17:44

3
Момче, много си зелен да правиш такива анализи, и глупав!

2014.12.23 | 16:04

2
РБ ПРЕДИЗВИКА КРИЗАТА.

2014.12.23 | 08:50

1
Криза имало но мнозинството си оатава!? Каква е кризата бе овцо вакла, нали ако се разпадне мнозинството, този път оставаш аут завинаги.

Добави коментар

Водещи новини