Осем IT продукта и услуги, които изчезнаха през 2014 г.

  • 22 декември 2014 15:02

  • 3684
  • 0
Осем IT продукта и услуги, които изчезнаха през 2014 г.
©

През изминалата година светът на технологиите се раздели с много продукти и услуги. Някои от тях бяха доста популярни.

Онлайн изданието Mashable посочва осем IT продукта и услуги, с които светът се раздели през 2014 г., пише dnevnik.bg.

iPod Classic

Apple тихомълком спря да предлага iPod Classic. Компанията не виждаше причина от стария формат на устройството, особено след като iPod Touch стана предпочитан от потребителите.

Facebook Poke


Приложението Poke на Facebook беше опит на социалната мрежа да има своя алтернатива на Snapchat. То обаче не получи любовта на потребителите и в крайна сметка Марк Зукърбърг го прати в историята.

MSN Messenger

Дълги години MSN Messenger идваше инсталиран с Windows, което му спечели доста потребители. Въпреки предимството му обаче, популярността на чат приложението спадаше. Тази година Microsoft реши да спре да влага средства за поддръжката на услугата и я прекрати.

Orkut


Това беше първият по-сериозен експеримент на Google в социалните мрежи. Въпреки, че се радваше на популярност в някои държави, например Бразилия, тя не беше достатъчно голяма за вижданията на интернет гиганта. В опит да насочи повече хора към Google+, компанията закри Orkut въпреки недоволството на потребителите й.

Windows XP


Тази година доведе края и на една от най-популярните и харесвани версии на Windows - XP. Почти до самия си край платформата беше по-използвана от Windows 8. Тя обаче беше много стара и не отговаряше на стандартите за сигурност и производителност през 2014 г.

Xbox Entertainment Studios


Опитът на Microsoft да има собствено студио за игри и мултимедия не просъществува. Като част от мащабната си стратегия по преструктуриране, софтуерният гигант закри студиото.

Justin.tv


Днес онлайн стриймингът на видео на живо е много популярен. Една от причините за това е сайтът Justin.tv. За съжаление много потребители го използваха, за да стриймват и филми с неуредени авторски права, което доведе до края му. Все пак сайтът е причина и за създаването на Twitch.tv, който пък вече е част от Amazon и е арена за излъчване на живо на много геймърски турнири и любители, които просто споделят любовта си към видео игрите.

Nokia X


Тази година мобилният бизнес на Nokia стана част от Microsoft официално. Малко преди това обаче компанията реши да пусне смартфон, който да е базиран на модифицирана версия на Android. Веднага щом Microsoft пое контрола обаче, Nokia X спря съществуването си.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3684 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини