Заплашват ни нов вид кражби и измами

  • 22 декември 2014 13:28

  • 7655
  • 4
Заплашват ни нов вид кражби и измами
©

За нов вид кражби и измами алармираха от ОД на МВР-Шумен на брифинг днес, съобщава Дарик.

От полицията предупреждават гражданите да бъдат особено внимателни, ако открият автомобила си със спукана гума на паркинг, обикновено пред търговски обект. По думите на говорителя на МВР-Шумен Десислав Райчинов схемата се прилага, за да бъдат откраднати вещи и части на превозното средство, докато водачът сменя гумата си и вниманието му съответно е насочено натам.

Той уточни, че кражбите в търговските центрове силно са намалели през последните години заради наличието на видеонаблюдение в повечето от тях. „Що се отнася до джебчийските кражби, те обикновено се извършват на места, където има струпване на хора по празниците и не е осигурено видеонаблюдение, а именно борси и тържища.

От полицията съветват тези, които ще празнуват в други населени места, да не оставят в домовете си ценни вещи, накити, преносими компютри и пари, а възрастните хора да не се доверяват на често срещаните напоследък ало-измамници.

Началникът на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението" Красимир Колев пък припомни рисковете от използване на фойерверки, които могат да предизвикат изгаряния по тялото и пожари.

Последвайте канала на

Десислава Станева
7655 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
SMURT ZA GERB I BOIKYYGLY PEDERASA

2014.12.28 | 13:58

4
kogato i3zezne boiko mutrata,togava 6te sprat i krajbite
ХАХА

2014.12.23 | 08:56

3
Ченгетата в Шумен, а и не само, пак са рабрали след 100 години как работят крадците. Тоя номер вече се изтърка, но все пак хората да си имат едно наум. Както и със заглушителите за аларми, когато си заключват колите докато се отдалечават.
Ulaf

2014.12.23 | 08:54

2
Какво му е новото на това - прави се от 30 години... Добрутро, България.
Gанеца

2014.12.22 | 16:34

1
Da ungarcite go izmisliha :))

Добави коментар

Водещи новини