Сглобяване на градинска пейка

  • 22 декември 2014 11:49

  • 8674
  • 2
Сглобяване на градинска пейка
©

Обратно към oснова на пейката

Ден 3-ти. След като сте сглобили две по две седалките, време е да добавите и другите готови елементи, за да получите завършения вид на вашата градинска пейка. А на финала монтирайте облегалката и продължението на долната част на седалката.

Стъпка 1: Прикрепете останалите части от седалката

Разположете сглобените седалки от предишната стъпка една срещу друга около дървото. Поставете и останалите две седалки между тях. Летвите им трябва да паснат със съседните и да бъдат разположени върху останалата свободна половина на основата. Укрепете с винтове.

Вижте още: Градинско езеро от стара гума в 5 стъпки

Стъпка 2: Нивелирайте пейката

След като сте монтирали и съединили всички елементи на пейката, поставете нивелир, за да видите дали основата е равна. Ако се налага, използвайте малка градинарска лопатка, за да разровите пръстта около крачетата и да изравните повърхността.

Стъпка 3: Отрежете и монтирайте облегалката

По желание можете да добавите облегалка към градинската пейка. Необходими са ви още 6 летви с дължината на дъските в основата. Залепете ги с лепило или силикон под ъгъл от 30 градуса. След това укрепете с винтове, като пробиете седалката от долната страна и облегалката.

Стъпка 4: Отрежете и монтирайте предпазител за крака

В последната стъпка от днешното “направи си сам” предизвикателство монтирайте още 6 летви, като продължение на седящата част на пейката. Те ще служат като предпазител и облегалка за краката. Измерете разстоянието между опорните летви на две съседни крачета. Изрежете дъските в този размер, скосени в единия край под 30 градуса. Първо, застопорете летвата с менгемето, за да не се размества, а след това укрепете с винтове.

Ако смятате, че няма да се справите сами с изграждането на тази градинска пейка около дървото в двора ви, но идеята силно ви допада, имаме и друг вариант за вас. Наемете професионален дърводелец, който ще подготви прецизно материалите и ще ги сглоби, така че резултатът да изглежда, точно както си го представяте. Направете безплатна заявка в MaistorPlus.com и разберете колко ще ви струва изпълнението на този проект. Сравнете офертите на майстори и фирми за дърводелски услуги и изберете най-подходящия изпълнител.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/312/sglobqvane-na-gradinska-pejka

Последвайте канала на

8674 2

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2015.02.02 | 10:20

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!
за българи

2015.01.05 | 10:23

1
как се разглобява градинска пеика

Добави коментар

Водещи новини