Белгийският крал ядоса военните

  • 22 декември 2014 11:04

  • 1685
  • 0
Белгийският крал ядоса военните
© gettyimages

Профсъюзи в белгийската армия са възмутени от ваканцията на върховния главнокомандващ – крал Филип, предаде Интерфакс.

Държавният глава заедно със семейството си е заминал на почивка на борда на самолет "Фалкон" за Индонезия, където смята да прекара празниците. Представител на социалистически профсъюз, обединяващ служители във въоръжените сили подчерта, че пътуванията на монарха и неговото семейство трябва да се плащат от джоба на краля, който получава пари от бюджета. Синдикалистът смята, че държавният глава на западноевропейското кралство е нарушил не само етичните норми, но и трудовото законодателство на страната си. Екипажът на самолета ще се намира на работа до края на новогодишните празници.

В същото време обаче по законите на страната кралят и неговото семейство трябва да използват единствено и само армейски самолети. Това е заложено в законодателството на страната и се възприема като мярка за сигурност, защото отговорността за живота и здравето на първото семейство се носи от правителството.

Въпреки това, профсъюзите настояват, че кралят е трябвало да си избере не чак толкова натоварващ държавния бюджет маршрут.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1685 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини