Вучков: Промените в Закона за МВР трябва да се случат до средата на февруари

  • 22 декември 2014 09:51

  • 1597
  • 1
Вучков: Промените в Закона за МВР трябва да се случат до средата на февруари
©

"Промяната в размера на възнагражденията не може да бъде аргумент срещу това да се правят, каквито и да било реформи в Министерството на вътрешните работи",  каза вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. в предаването „Преди всички“ на БНР.

„Различни са условията за постъпване на работа, различни са коефициентите за трудовите възнагражденията, изискванията за растеж в кариерата, обезщетенията при напускане на служебно правоотношение. Това според мен трябва да се промени, за да стане еднотипна тази държавна служба, защото ще позволи по-добра мобилност между различните структури”, заяви министърът. Той обясни, че предвидените промени в Закона за вътрешното ведомство, трябва да се случат до средата на месец февруари.

Дебатът за Закона за МВР беше рационален, каза министърът. Според него, основната идея да се премести ГДБОП в ДАНС е била да се смачкат редица дела. Той увери, че сега няма да стане същото с връщането на агенцията в МВР и добави, че това са абсолютно неоснователни опасения.

„400 досъдебни производства не мисля, че са проблем да се прехвърлят от един разследващ орган на друг”, каза Вучков, но посочи, че не може да каже колко ще се върнат, това ще бъде решено от закона.

Вътрешният министър заяви, че е склонен на отстъпка за това дали министърът да може служебно да пенсионира служители на ведомството. „Аз съм склонен на отстъпка – няма нужда министърът насилствено да пенсионира служители”, каза той.
Вучков подчерта, че през първата половина на 2014-а близо 1200 служители на системата са пенсионирани насилствено от министъра и органа по назначение.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1597 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гражданин

2014.12.24 | 17:35

1
Господин Вучков МВР нито крачка отзамислената реформа. След25 год .преходедна реална и отдавна необходима реформа да се извърши вМВР Е ВЪЗМОЖНА АКО ИМАТЕ политическа воля

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини