Uber ще събира биометрични данни за шофьорите си

  • 22 декември 2014 09:31

  • 1308
  • 0
Uber ще събира биометрични данни за шофьорите си
©

След неприятния случай с изнасилената жена от шофьор на Uber такси в Индия изпълнителният директор Травис Каланик обеща, че компанията ще инвестира в нови технологии, за да подобри нивото на сигурност за своите клиенти.

Малко след думите му инциденти имаше и в Щатите, където в полицията получиха сигнали за няколко нападения в различни части на страната.

Затова преди няколко дни от Uber заявиха, че ще подобрят основни проверки, използвайки нови методи, включително и биометрични скенери, пише в. "Монитор".

“Инициираме проучване и развитие на метод за верификация с биометрични данни и глас, за да изградим потребителски инструменти за засилен скрининг на шофьорите”, пише в блога на компанията.

“Ще инвестираме и в начини за осигуряване на метод за мигновена комуникация между Uber, пътниците и техните близки в случай на извънредна ситуация”.

Не е посочен срок, в който компанията може да пусне новите мерки за сигурност.

“Подсещаме се от неотдавнашния трагичен инцидент в Индия, че безопасността трябва да е постоянна задача”, заявяват от компанията.

“Дължим го на всички наши пътници, шофьори и общността по целия свят. Ще проучваме какво можем да се направи по-добре, а след това ще направим всичко възможно за постигане на по-голям напредък по отношение на безопасността”, допълват от централата на Uber.

Конкурентът на таксиметровите компании се опитва да пробие и в България.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1308 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини