Реформаторите: Не ни плащат, за да сме защитници на частните пенсионни фондове

  • 22 декември 2014 09:13

  • 1754
  • 4
Реформаторите: Не ни плащат, за да сме защитници на частните пенсионни фондове
©

„Участието на Реформаторския блок в управлението на страната е важно точно в такива момента. Сега ще стане ясно има ли нещо скрито, или нашия натиск да бъде коригирано това действие на ГЕРБ и ДПС ще бъде обсъдено с нас и ще бъде дадено време да се намери правилното решение”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия Гроздан Караджов от Реформаторския блок относно приемането на промени, свързани с преместването на парите от частните пенсионни фондове в НОИ. Той заяви,че не може да си отговори на въпроса защо се правят промените в пенсионната система.

„Никой не ни плаща, за да играем защитници на частните пенсионни фондове”, категоричен беше Караджов.

На въпрос има ли съмнение, че има задкулисие той отговори, че това ще стане ясно благодарение на Реформаторския блок, тъй като те ще продължават натиска над ГЕРБ. „Министерския съвет няма да приеме нормативните документи преди коалиционните партньори да се разберат”, увери той. Караджов заяви, че очакват две неща - или с нов закон да се изменят току що приети текстове, или самата наредба, която ще се изработва от МС, да се изработи по начин, по който да не се ощетяват българските граждани.

Попитан има ли причина да се национализират частните пенсионни фондове той категорично отговори, че такава причина няма. Той добави, че са се разбрали Комисията за финансов надзор (КФН) да направи проверка в сектора. „Но нито аз, нито българските граждани вярват на проверката на КФН, а причината е случилото се с Корпоративна търговска банка”, заяви той.

По думите му в момента са в диалогов режим с ГЕРБ и ако той не даде резултат ще сезират Конституционния съд.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1754 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
BOIKO-KURVO-KURVO

2014.12.22 | 20:02

4
MAMA VI KURVENSKA PREDATELI-KURVATA BOIKO VI PLATI TLUSTO OT NASHITE KRADENI PARI KOITO OTKRADNA

2014.12.22 | 20:02

3
а как ВИ плащат ?
TEO

2014.12.22 | 20:02

2
Защо гледаш в земята?

2014.12.22 | 20:02

1
НЕ БЕ ХИЧ. ВЪПРОСА Е ЗАЩО ВЗЕМАТЕ ДЪРЖАВНИ ЗАПЛАТИ.

Добави коментар

Водещи новини