Милен, който спаси давещия се Гошко, стана „Добрият самарянин 2014”

  • 21 декември 2014 12:05

  • 2807
  • 3
Милен, който спаси давещия се Гошко, стана „Добрият самарянин 2014”
© личен архив

Добротворецът Милен, който навръх Димитровден се хвърли в бурното море и спаси живота на младо момче, стана „Добрият самарянин 2014”.

Припомняме, случката се разигра по време на силна буря в приморското градче Ахтопол. Проливен дъжд наводни приземните етажи на къщите по крайбрежната улица. В този ден 18-годишният Георги е заедно с баща си на кея, където жител на града моли някой да помогне и да изкара лодката му, отнесена от бурята в морето. Без да се замисля Георги се притичва на помощ, тъй като семейството му също има лодка и неведнъж е влизал да я вади в бури.

Този път обаче морската стихия се оказва по-силна от него и той започва да се дави. Бащата се съблича, за да извади детето си, но е спрян от мъж, който е разтревожен да не би емоциите да причинят още по-голяма трагедия. Милен Минков се съблича, хвърля се в бушуващата вода и спасява Гошко.
За храбростта си той бе номиниран за наградата на Сдружение „Самаряни” за високо признание към отделна личност.

Церемония по връчването на признанието се проведе в залата на Държавна опера Стара Загора. Заради ангажиментите си в чужбина обаче Минков не успя да присъства лично и наградата му бе връчена на дъщеря му Мария.
„Благодаря много за гласовете, които сте дали за моя баща. Той е много добър човек и тази награда е чест за него”, заяви тя, след като получи статуетката.

На въпрос на Novini.bg как приема постиженията на съпруга си, съпругата на Милен – Таня, коментира: „Горда съм с него и се надявам децата ни да поемат по същия път”.

Това бе четвъртото издание на инициативата „Добрият самарянин". Първият носител на голямата награда бе чирпанлията Стефан Стойчев, който влезе в горящ автобус на автомагистрала „Тракия", за да спаси пътниците.

За първа година обаче събитието има благотворителен характер и ще подкрепи старозагорско семейство в борбата му с коварно заболяване.

Специални гости на церемонията, организирана от Сдружение „Самаряни”, бяха Силвия Кацарова, Гери Тодорова и Георги Дюлгеров.

Автор: Вилиана Миделиева

Последвайте канала на

2807 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
007

2014.12.23 | 15:42

3
БРАВО БЪЛГАРИНО МОЖЕШ ДА НИ СЛУЖИШ САМО ЗА ПРЕМЕР
владо

2014.12.23 | 15:42

2
БРАВО ПРИЯТЕЛЮ!!!
браво

2014.12.23 | 15:42

1
ИСТИНСКИ МЪЖ НА МЯСТО !!

Добави коментар

Водещи новини