Владислав Горанов: РБ имаха една седмица, за да обсъдим промените в пенсионната система

  • 21 декември 2014 09:06

  • 2018
  • 3
Владислав Горанов: РБ имаха една седмица, за да обсъдим промените в пенсионната система
©

Дебатът за реформата в пенсионната система се обостри излишно. Нашите коалиционни партньори имаха една седмица, за да обсъдим промяната. Не виждам нищо лошо в тази промяна. Самият факт, че говорим по тази тема е успех, защото половината български граждани не знаят в кой частен пенсионен фонд се осигуряват.

Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия министърът на финансите Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва. Той коментира спорната промяна в Закона за ДОО. Ако за колегите от Реформаторския блок това е нова дискусия, за нас, за синдикатите, за работодателите, това не е нова дискусия. За себе си не съм взел решение дали ще преместя парите си в НОИ, но най вероятно няма да го направя. Последните дни се изговориха много спекулации. Никъде не става въпрос за национализация. Даваме право на избор на хората. Най-хубавото е, че се повдигна дебат по темата и хората ще бъдат информирани. Цялата тази шумотевица ще накара частните пенсионни фондове да бъдат по-активни. Цялата тази истерия ме кара да мисля, че частните фондове не искат да комуникират със своите вложители, отбеляза финансовият министър.

Никога не съм поставял под съмнение стабилността на частните пенсионни фондове. Нямам никакви притеснения по темата, защото даваме правото на хората да избират. Има много неистини по темата. От 1-ви януари българските граждани не трябва да правят нищо, за да им останат парите в универсалните фондове. Единствено започващите работата трябва да бъдат убедени от фондовете, да вложат парите си при тях. Аз не взимам страна по тези дебат, а само се радвам, че той се състоя. За съжаление в България трудните решения винаги се отлагат. Аз съм склонен да отложим тази реформа, ако тя се окаже толкова лоша. Дебатът не се води по същество, а само се поликанства. Тази идея нямаше подкрепа само от ДПС. Искам да кажа на колегите от РБ, че когато ДПС гласуват за плоския данък с нас е добре, но когато гласуват за промените в пенсионната система е зле. Няма как всички решения и мнения на коалиционните партньори да съвпаднат. Политиците не трябва да имат комплекси. Аз няма какво да казвам на РБ, категоричен беше Горанов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2018 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.12.23 | 00:23

3
Артист КОЙТО НЕ ПОЗНАВА МАТЕМАТИКАТА А СЕ НАУЧИЛ САМО ДА СЪБИРА.

2014.12.23 | 00:22

2
Ами ти нямаше съмнение и за КТБ но си мълча и си кротува сега защо си толкова нахъсан за тия частни фондове,защо лъжеш хората за да спчелиш повче младок не с младок какво знаеш т едно нищо,да не си завършил школата за магове?с кои фондове имаш уговорка да фарират наи напред кажи си де!

2014.12.21 | 18:26

1
АЗ ОБАЧЕ И ОЩЕ 1 МИЛИОН ГЕРБЕРИ ЩЕ ГИ ПРЕМЕСТИМ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини