Дядо Коледа посети шест града на своя велосипед (снимки)

  • 20 декември 2014 19:05

  • 2289
  • 0
Дядо Коледа посети шест града на своя велосипед (снимки)
© Булфото

Днес, за осма поредна година инициативата “Коледа на колела” отбеляза пристигането на добрия вело-старец. Този път неговата обиколка включи посещение в шест български града, в които неуморните джудженца на колела и всички празнуващи, имаха възможността да покарат с белобрадия старец.

Колелото не е само за хубавото време! С този призив преди осем години сдружение “Велоеволюция” посрещна Дядо Коледа и група зимни велосипедисти в София. За Коледа 2014 г. обаче, с присъщото си вълшебство, любимият изпълнител на желания се появи едновременно и в Шумен, Разград, Русе, Варна, Бургас, защото е открил, че подаръците бързо и лесно може да достави с велосипед. Всички велосипедисти, малки и големи, бяха добре дошли на коледното каране, за да си пожелаят все хубави неща лично на Дядо Коледа и да получат късметче от неговите вело-джуджета. Събитието беше за тези, чиито колела не спят зимен сън и преборват студеното и снежно време с велосипеди.

В София коледното каране се организира от сдружение “Велоеволюция” и започна в 11.00 часа. Мястото на тръгване на вело-коледната обиколка отново бе площад “Св. Неделя”, а програмата започна с вече обичайното посрещане с чай и домашни вкусотии. „Коледа на колела“ се осъществи едновременно в Русе, Разград, Шумен и Варна от организациите от „Национална мрежа на велосипедните организации в България“. Предстои провеждането на инциативата „Коледа на колела“ в Бургас на 27-ми декември от 11.00 ч., площад “Тройката”, организатор: Клуб на любителите “Колоездачи”.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2289 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини