Местан загатна: Отърваване от ПФ или предсрочни избори през следващата година

  • 20 декември 2014 12:40

  • 13374
  • 88
Местан загатна: Отърваване от ПФ или предсрочни избори през следващата година
©

След изборите за европейски депутати ДПС е била единствената партия, която е имала основание да се вкопчи в управлението и да продължи живота на кабинета на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21.

Това заяви лидерът на партията Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в пред Дарик. „Ние направихме верен прочит на политическата ситуация и имаме сериозен принос страната да тръгне по пътя на предсрочните парламентарни избори“, изтъкна той. „Когато взехме решение за свикването на онази прословута пресконференция, на която изведохме тезата, че резултатите от евровота правят невъзможно кабинетът „Орешарски“ да изкара пълния си мандат, ние въобще нямахме предвид каквото и да е тактическо съображение за бъдещо оставане във властта на ДПС“, посочи Местан. Той обясни, че решението тогава е взето, за да се тръгне към политическа стабилност в страната. „Не смятам, че днес се радваме на политическа стабилност“, заяви той и допълни: „Не смятам, че днешната коалиция не е безпринципна. Тя е идеологически и ценностно несъвместима“.

Местан, обаче смята, че в идеологическо отношение партиите от управляващата коалиция всъщност имат допирни точки. „Последните изяви на само на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, но и на министри от Реформаторския блок, водят до извода, че май са си лика-прилика, съвсем са си съвместими ценностно в определяне на един етнос като скотове, като човекоподобни. Оказва се, че ксенофобията съвсем не е чужда на Реформаторския блок“, каза той.

„Срам не срам, аз не знам в кой частен пенсионен фонд внасям 5-те процента осигуровки“, призна лидерът на ДПС по темата за осигуровките. Според него, няма как правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да е успешно. „Няма как да се получи. Нестабилността се генерира от самия кабинет“, смята Местан. „Смятаме, че ако г-н Борисов като основен носител на властта не проумее необходимостта да се освободи от товара на Патриотичния фронт, управлението му е обречено на неуспех, на провал“, заяви лидерът на ДПС. Той нарече фронта откровено антиевропейска и антинатовска партия.

„Едни предсрочни избори през 2015 ще бъдат необходимото решение на политическата и ценностна криза в която изпада българската политика“, добави той. Председателят на ДПС прогнозира, че отделните партии в коалицията непрекъснато ще спорят за отделни политики, например АБВ за пенсионната възраст, а Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, „като същий президент, а не премиер“, постоянно ще трябва да ги помирява. "Ще има реформаторско говорене, а не реформаторско управление", смята той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13374 88

Свързани новини

Коментари 88

Добави коментар

2015.06.19 | 14:02

88
По добре да се отървем от циганите и /дпс/ докато е време.
НАГЛЕЦ

2015.06.19 | 14:02

87
ОТЪРВАВАНЕ ПРЕДСТОИ ОТ ШИБАНАТА ВИ ТУРСКА ПАРТИЯ ОТ ,,ПАТРИОТИТЕ" ВИ И ОТ СЕГАШНИЯ ВИ КОАЛИЦИОНЕН КРАДЯЩ ПАРТНЬОР КОЙТО УЖ ИСКАШЕ ДА ПРАВИ НОВ ЗАКОН ЗА ИЗБОРИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ, НО ПАК ЛЪЖЕ
Славина

2015.06.19 | 14:02

86
Местане,ти ли ще ги плашташ тези избори.Не ти изнася и хайде за да стане на твойта народа ще се харчи вместо да ги дадете на народа тези пари ,нови избори.Вие в този Парламент добре ли сте.Изобщо и да има пак ще те игнорираме и ПФ ще вземе още повече гласове и тогава вие изобщо няма да съществувате като партия.Така че не харчете на бедния български народ парите напразно.
ссс

2015.06.19 | 14:01

85
твърде дълго българия мълчеше за политиката на рязаните кенефи твърде толерантни бяхме тези хора са негодни както и всичко дпс вчичко им е купено от шофиорксата книжка до жената и образованието , ниско образовани простовати и нечистоплътни хора ,с такава измет дотук време е да почнем да гласуваме и аре метка който не му изнася тука е българия които не ни уважава да си ходи
1

2015.06.16 | 09:17

84
отърваване от ДПС е по-добрия и разумен избор,а този - да имигрира в анадола!!!

2015.06.16 | 09:17

83
Що не каже това корумпе за дружката си Христо-Бисеров?
Val

2015.06.16 | 09:17

82
gnusen mangal koi dokara tova na stranata

2015.06.16 | 09:16

80
Еи Местане какво те е страх толкова от ПФ ами тои е българска партия а т предсрочни избори след закона твоите кскурзиянти от Андола да не могат да гласуват в моята страна не могат те да определят как да живея аз моите родители и моите деца ясно ли ти е турски фес рязан и недорязан!

2015.06.16 | 09:17

81
Ako jena ti opita, samo vednaj rqzan kur,ste stane chlen na DPS zavinagi,prostak takav.

2015.06.16 | 09:16

79
Толкова злоба срещу ПФ,още от самото начало на управлението изливате помията си върху тях,нямам думи!Вие сте по-опасни от патриотите,много по-опасни,защото генерирате престъпност и мизерия плюс ксенофобия,докато патриотите се опитват да се борят с престъпността.А в написаната реч на Доган,когато го свалиха от поста,се вижда много ясно кой е ксенофоба и това е ДПС!

2015.06.16 | 09:15

78
ВАЛЕРИ мачкаи

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини