Светлозар Лазаров: Имаме нови данни около изчезването на Петко Сертов

  • 20 декември 2014 10:10

  • 9020
  • 12
Светлозар Лазаров: Имаме нови данни около изчезването на Петко Сертов
© Булфото

Не съм се родил главен секретар.

Това каза в предаването "Тази събота” по БТВ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той коментира промените в Закона за МВР, приети на първо четене през изминалата седмица. Освен изваждането на ГДБОП от ДАНС и връщането й в МВР, както и възстановяването на правомощията на президента за назначаване на главния секретар на силовото ведомство и на председателя на ДАНС, промените въведеждат и критерии за длъжността на главния секретар – 10-годишен професионален опит, 5 от които на управленска позиция. Появиха се опасения, че част от промените в закона се правят, за да се отстрани настоящият главен секретар на МВР и за решаване на конкретни кадрови въпроси. "Времето ще покаже”, бе лаконичният отговор по въпроса на Светлозар Лазаров, който неколкократно подчерта, че не е запознат с вече гласуваните промени.

"Когато говорим за МВР, трябва да има ясни послания и политики в някои аспекти. Промените трябва да се приемат с широк консенсус за дълъг период между всички политически партии”, продължи Лазаров философски. Според него преместването на ГДБОП не е най-важното в промените. "Има по-важни неща, които трябва да излъчва един закон. Той трябва да се отнесе конкретно към истинските рискове пред държавата – миграционен натиск и риск от тероризъм”, изтъкна още главният секретар на МВР.

Той разкри и каква е най-вероятната причина за взрива в Мъглиж, при който загина един човек. Най-вероятно при изработване на пресовка за факел е възникнал взривът край Мъглиж, при който загина един мъж, а две жени бяха ранени, смята Лазаров. Да стискаме палци на двете жени с изгаряния, които са настанени в „Пирогов“, допълни той. Лазаров посочи, че на цеха, в който стана инцидента, са правени няколко проверки. През октомври месец е имало комплекса проверка, в която са участвали всички институции. Там няма констатирани нередности. През ноември е извършена отделна проверка на КОС. "Искам да подчертая, разберете, няма как до всеки един служител, до всеки един работник в Република България да има полицай", посочи той.

Нови данни около изчезването на Петко Сертов са открити от МВР. Лазаров каза още: "Искрено се надявам да е жив. Искам да подчертая, че ние не извършваме разузнавателни операции на гръцка територия. Свързали сме се съвсем официално с гръцките ни колеги“. Към настоящия момент няма подадена информация от гръцка страна. "Според мен не е изчезнал пряко волята си от това, което се вижда на съответните камери“, каза главният секретар на МВР. „Намерили сме още един запис, който при добро стечение на обстоятелствата може да бъде показан следващата седмица“, съобщи той. По думите на Лазаров, новият запис показва как Петко Сертов управлява автомобила си. "Не се е крил на гръцката граница“, смята Лазаров. Той добави, че не би се изненадал да става дума за лични причини или такива, свързани с фирмите, които Сертов е консултирал.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9020 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.21 | 23:59

12
ГЕРБ ви управлява! Отсега нататък това ви чака: насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ...
минчо

2014.12.21 | 14:36

1
супер трепиш наред жулиш пачаври къпиш политици далавера
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.21 | 23:59

11
ГЕРБ=БКП=СМЪРТ=УБИЙСТВА на ДЕЦА=ГРАБЕЖИ=НАРКОТРАФИК=МИЗЕРИЯ=МУТРИ=РЕКЕТ=ОТВЛИЧАНИЯ ...

2014.12.21 | 23:21

8
Пикайте оцет сидерасти и си го сипвайте в салатата!
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.21 | 23:22

10
Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Десетки други последваха съдбата й! Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!
Морковик

2014.12.21 | 23:22

9
Как се става консултант на фирми с милиони приходи без да имаш един ден трудов стаж в частния сектор? Явно тази длъжност е законното наименование на Яслата след добра свършена работа когато си заемал ръководен пост във властта! Не става въпрос само за Сертов такава е практиката за много политици и полицаи когато излязат от управлението на държавата.Никой не го поставя на въпрос това явление.

2014.12.21 | 23:21

7
Разбира с че никои не се ражда политик или каквото и да било но ясно е че немогат да подслушват както са свикнали обикновенон и ти си им пречка в МВР търсят нчини да те отстранят това е ясно от по ясно маниерите на Цветанов нямат свършване,той смята да преватизира МВР преди да влезе зад решетките !
Важно!

2014.12.21 | 22:38

6
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!
min4o

2014.12.21 | 15:23

2
ти що не хванеш пътя ЕЛЕНИ ТА ЕЛЕНИ голям спомен имаш от там да не са те дръпнали по еленски
гост

2014.12.21 | 21:06

5
До Бойко Борисов е педераст! Ей комунист долен престани да пишеш дивотии
Велика България

2014.12.21 | 20:32

4
Главен Мафиот на МВР.

2014.12.21 | 20:32

3
Независимо дали е отвлечен или сам е избягал,това означава че има някакъв проблем+натиск и се страхува,още преди около две години е казъл,че се страхува за живота си.

Добави коментар

Водещи новини