Жените, пострадали при взрива в Мъглиж, продължават да се борят за живота си

  • 20 декември 2014 08:58

  • 2383
  • 4
Жените, пострадали при взрива в Мъглиж, продължават да се борят за живота си
© Булфото

Пострадалите при вчерашния взрив в частен завод в Мъглиж продължават да се борят за живота си, съобщи Нова телевизия.

Един човек загина при инцидента, а четирима души пострадаха, две жени – с 30 и със 70 % изгаряния се борят за живота си. След първа помощ в болницата в Стара Загора, те бяха транспортирани в "Пирогов". Настанени са в реанимацията на клиниката по изгаряния, а състоянието им остава тежко. Oстава отцепен районът около завода в Мъглиж, въпреки че специалистите твърдят, че няма опасност от нови взривове. Предстои днес следователи от Националната следствена служба да започнат оглед на мястото на инцидента.

Фирмата, в която се случи инцидента, е специализирана в производството на патрони, ловни муниции и пиротехнически изделия. Инцидентът стана в цех, който се намира в западната част на Мъглиж, на мястото на бившите спални на "Строителни войски". Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров допусна, че става дума за грешка в технологичния процес, но не се ангажира с конкретно становище преди заключенията на експертите. Националната следствена служба поема случая. Това, което се знае към момента е, че собственикът е бил коректен към своите служители и вероятно може да се за нарушаване на технологичната дисциплина от самите служители.

По данни на областния управител Георги Ранов заводът е проверяван през октомври и ноември и не са били установени нарушения, които да създадат непосредствена опасност за живота и здравето на работниците. От "Главна инспекция по труда" потвърдиха това и уточниха, че при проверката през ноември е констатирано, че дадените предписания за нарушенията, открити месец по-рано, са изпълнени в срок. Георги Георгиев е в Мъглиж. Ще го включим по-късно в предаването с още информация за възможните причини за трагедията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2383 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2015.06.07 | 13:57

4
ГЕРБ=БКП=СМЪРТ=УБИЙСТВА на ДЕЦА=ГРАБЕЖИ=НАРКОТРАФИК=МИЗЕРИЯ=МУТРИ=РЕКЕТ=ОТВЛИЧАНИЯ ...
Важно!

2015.06.07 | 13:56

3
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.23 | 01:45

1
Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Десетки други последваха съдбата й! Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!
дайте въжето!

2014.12.30 | 02:24

2
ти си мръсен червен педераст, опетни жените които се борят за живота си! Смърт за червен боклук като теб!

Добави коментар

Водещи новини