Учители искат единен учебник по предмет

  • 20 декември 2014 07:06

  • 1780
  • 1
Учители искат единен учебник по предмет
©

Повечето учители искат да има само по един учебник по предмет, а не  неограничен брой.

Според министъра на образованието проф. Тодор Танев обаче това не е добра идея. „Никога не съм бил само за един учебник, съмнявам се в това да бъде един, както беше по времето на „Рибния буквар”. Може би трябва да има не само учебници, а и учебни помагала, които да помагат на творчеството”, коментира той вчера по време на посещението си в 134-о СОУ „Димчо Дебелянов“. Учебни помагала в българската образователна система има и в момента.

По повод споровете в парламента трябва ли държавата да плаща субсидия на частните школа министър Танев заяви, че частните и държавните училища трябва да бъдат равнопоставени. „Редно е реципрочно държавните да имат възможност за частни инициативи. Аз съм за това да се събират колко е възможно частни и държавни, както е по света, а не да бъдат противопоставяни. Имат много възможности и в момента ги имат, но не ги използват достатъчно”, заяви Танев, пише в. Монитор.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1780 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.02.01 | 11:20

1
А иначе учителите имали решаваща роля за учебниците!!! Абсолютна лъжа на политиците. Нека министърът да си признае, че поставя интересите на издателствата пред това децата наистина да знаят и могат. Но всеизвестно е, че колкото човек е по-необразован, толкова по-лесно се манипулира и командва.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини