Откриха неизвестна риба на голяма дълбочина (видео)

  • 19 декември 2014 20:41

  • 5802
  • 2
Откриха неизвестна риба на голяма дълбочина (видео)
© Getty Images/Guliver

Американски учени откриха риба на рекордна дълбочина - 8 145 метра, съобщава БТА, позовавайки се на Би Би Си.

30-дневната научна мисия е била осъществена с кораба "Фолклор" и бе финансирана от океанския институт "Шмит". Екипът спуснал безпилотни подводни апарати на дълбочина между 5 000 и 10 600 метра.
Създанието не беше известно досега на науката. Заснети бяха и други неописани видове по време на експедиция в Марианската падина в Тихия океан, която е дълбока почти 11 километра.

Учените изучавали стените на подводен каньон. Бил заснет видеоматериал с продължителност 100 часа. При неговото преглеждане била открита и рибата.

Рибата има розова окраска и изглежда изключително крехка. Зад себе си влачи влажна тъкан, която прилича на хартия. Но за да може да бъде със сигурност установено, че става дума за нов вид, подобен екземпляр трябва да бъде уловен и изкаран на сушата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5802 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Важно!

2014.12.21 | 17:25

2
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!

2014.12.21 | 17:25

1
Опасни престъпници увреждат тежко работници с постоянно следене през камери и скенери навсякъде вкл в училища и детски градини.Длъжностни лица от доказано престъпни министерства и ведомства вместо да изпълняват стриктно Основния закон който забранява използването на снимащо сканираща техника където има живи хора след яки подкупи осигуряват харченето на стотици милиони ограбени от народа живи левове за все по опасни техники вкл правещи страхови неврози и СПИН подобни увреждания

Добави коментар

Водещи новини