ГЕРБ и РБ с протестна декларация срещу директора на МБАЛ-Благоевград

  • 19 декември 2014 17:04

  • 3071
  • 1
ГЕРБ и РБ с протестна декларация срещу директора на МБАЛ-Благоевград
©

Скандали разтърсиха болницата в Благоевград. Кандидат за бъдещ шеф на МБАЛ е на път да остане без работа. Настоящият директор д-р Владимир Пандев, който е общински лидер на БСП, отстрани основния си конкурент за шефския пост. Досегашният завеждащ Акушеро-гинекологичното отделение д-р Огнян Митев остава на улицата, след като не успя да спечели конкурса за още един мандат. Миналия петък той не е издържал конкурсния изпит и на практика трябва да напусне здравното заведение, пише "Стандарт".

Заради това ГЕРБ и Реформаторите излязоха с протестна декларация срещу директора на МБАЛ-Благоевград.

В лекарските среди се заговори, че това е наказателна акция на сегашния директор Владимир Пандев срещу колегата му, който е основен претендент да седне в директорския стол. Смята се, че гинекологът е получил доверието на ГЕРБ да оглави здравното заведение.

Номинацията му преди дни била съгласувана дори със здравния министър Петър МосковПетър Москов Д-р Петър Стефанов Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Петър Москов завършва.

През февруари трябва да бъде насрочено събрание за смяна на директора на МБАЛ-Благоевград. Отстраненият лекар призна, че ще обжалва решението на изпитната комисия. Конкурсът не е спечелил и досегашният шеф на реанимация д-р Любомир Димитров, чийто пост заема д-р Христо Юруков.

Тези две рокади разгневиха ГЕРБ и Реформаторския блок в Благоевград, които в петък разпространиха протестна декларация до здравния министър и медиите. „Остро възразяваме срещу кадруването на управителя на МБАЛ д-р Владимир Пандев. Той демонстративно сменя доказани специалисти и назначава на техните места хора, за да бламира бъдещото управление на здравното заведение. За нас краткото му управление е низ от провали и некадърност, което води до обезкръвяване на болницата и масово напускане на специалисти", се казва в декларацията. Призоваваме го час по-скоро да си ходи и да освободи заеманата от него длъжност, защото това е в интерес на обществото, категоричен бе лидерът на ДСБ в областния център Калоян Ханджийски.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3071 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.23 | 09:18

1
АРТИСТИТЕ ЗАПОЧВАТ ДА ПЛЧАТ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини