Константин Пенчев: Не софтуерът, гнилите ябълки са проблем

  • 19 декември 2014 15:57

  • 1150
  • 2
Константин Пенчев: Не софтуерът, гнилите ябълки са проблем
©

Основният проблем на съдебната система не е дали Висшият съдебен съвет ще бъде разделен на две колегии, или какъв да е софтуерът за случайно разпределение на делата, а с какви кадри разполага съдебната система. Това заяви "националният омбудсман и бивш председател на Върховния административен съд на дискусия на тема "Конституционно-правен дебат за състава и структурата на Висшия съдебен съвет през призмата на актуализираната стратегия за продължаване на съдебната реформа", предаде БНР.

"По една или друга причина в годините твърдя, че на много ръководни места и от най-младшето до най-старшото ниво има гнили ябълки в тази система. Уви, тези гнили ябълки до голяма степен определят политиката и развитието на системата и не дават възможност на почтените, на работливите да дишат и работят така, както те искат", обясни той. Според него също трябва да се реши този въпрос.

"Едно е да направим едни прекрасни правила и от тук нататък да не може гнила ябълка да проникне в системата или да бъде издигната на висок пост. Тези правила трябва да бъдат създадени. Но аз питам какво става с тези, които в момента ги има, които не са на пенсионна възраст, как да ги изчистим, кой е този орган за интегритет, който да очисти системата от тези гнили ябълки", категоричен е Пенчев.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1150 2

Коментари 2

Добави коментар
Манго Джери

2014.12.20 | 20:30

2
Защо работливите и почтени магистрати не посочат на хората гнилите ябълки?Посочи ги и ти.Не ги показвай на Цацата.На народа ги покажи. Излиза, че ги криеш.
rossen4i4o

2014.12.19 | 20:33

1
и гнилите ябълки не са проблема , разболяхте дървото , какво очаквате да роди ? ами НОВИТЕ правила , ще избират само УДОБНИ съдии според власта , ами и сега е така ? ще защитават ЗАКОНА ? ами ТОЙ е достатъчно крадлив и престъпен , заплели СТЕ се като кълбо паразити .......................

Добави коментар

Водещи новини