Билетчето в Плевен става левче

  • 19 декември 2014 13:58

  • 938
  • 1
Билетчето в Плевен става левче
©

Общинският съвет в Плевен реши да се повишат цените на билетите и абонаментните карти за тролейбусния транспорт от началото на 2015 г.

Това съобщи председателят на съвета Дарин Ангелов, цитиран от БТА. Той посочи, че в момента общинското дружество "Тролейбусен
транспорт" е едно от най-добрите в Плевен и в страната. С европейски средства купува нови тролеи, разширява мрежата, предстои строителство на ново депо. Неговият управител инж. Ангел Несторов аргументира необходимостта от повишение на цените с увеличените разходи за поддръжка и амортизации.

Решението е от 1 януари цената на билета от 80 ст. да стане 1 лв., а абонаментните карти да поскъпнат от 1 февруари средно с 10-12,5 на сто за различните категории пътници. Единствено картите за учащите се няма да се увеличават - остават с цена 14 лв. месечно за една линия и 16 лв. - за цялата градска мрежа. За пенсионери до 70 години картата ще струва 10 лв., а над 70 години - 8 лв. За една линия месечната карта за граждани ще бъде 40 лв., за всички линии - 53 лв. Промените на цените са такива, че стимулират пътуването с карти, а не с билети, коментира Ангелов.

Цените за пътуване с тролейбусите в Плевен не са променяни от 2012 г. Общинският съвет иска да развива общинското дружество, а не да го фалира, заяви председателят му Дарин Ангелов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
938 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.21 | 02:04

1
Несторов защо от парите на хората бе общината да ти даде пари за това това е обществен транспорт , а общината за какво е начело с гавазина Стоиков,които не става и чеп за зеле от него но нали е от Герб и професорска титла му подариха

Добави коментар

Водещи новини