НС се включи в дарителската кампания на фондация "Димитър Бербатов"

  • 19 декември 2014 13:14

  • 1107
  • 0
НС се включи в дарителската кампания на фондация "Димитър Бербатов"
©

В навечерието на Коледа Народното събрание се включи в дарителската кампания за набиране на средства за музикални инструменти на изявени деца от проекта "Успелите деца на България" на фондация "Димитър Бербатов".

Благотворителна изложба бе открита от председателя на парламента Цецка Цачева и управляващия директор на фондация "Димитър Бербатов" Димитрина Ходжева в Клуба на народния представител в парламента.

Няма по хубаво нещо от това подобна инициатива в навечерието на Коледа да гостува в Народното събрание, каза Цецка Цачева, цитирана от БТА.

Тя призова всички парламентарни групи да се включат активно, чрез закупуване на произведенията на младите художници, за да може да се реализира амбициозната цел, която фондацията си е поставила.

С видеопослание към присъстващите се обърна най-изявеният български футболист през последните години Димитър Бербатов.

Във видеопосланието си Бербатов благодари на народните представители, че са откликнали на молбата на фондацията му да организира в сградата на парламента тази благотворителна изложба. Това скромно събитие означава повече средства във фонда за деца, които развиват своите дарби в изкуствата, науката и спорта, се посочва в посланието на Бербатов.

Фондонабирателната кампания на фондация "Димитър Бербатов" е за купуване на роял за 11-годишните близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови, които представиха България на детския песенен конкурс "Евровизия", както и на пиано и китара за други две талантливи деца - Десислава Карагьозова и Георги Димитров.

В изложбата в парламента са представени картини, дарени от български художници, участвали в проекта "Картина от мнозина", както и 13 детски рисунки на младите таланти от проекта "Голямото рисуване на малките художници" на артцентър "Орхидея". Те ще могат да бъдат откупени, като събраните средства ще бъдат преведени по откритата дарителска сметка.

Последвайте канала на

1107 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини