Белгия затваря посолства и консулства

  • 19 декември 2014 12:04

  • 2265
  • 1
Белгия затваря посолства и консулства
©

Белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс обяви, че страната закрива някои посолства и консулства, основно в Европа, заради наложените ограничения във федералния бюджет.

Ще бъдат закрити посолствата в Талин (Естония), Рига (Латвия), Вилнюс (Литва), Братислава (Словакия), Любляна (Словения) и Никозия (Кипър), както и генералните консулства в Кьолн (Германия), Лил и Страсбург (Франция), и Женева (Швейцария). На закриване подлежат също посолствата в Триполи (Либия) и Бразавил (Конго), както и генералните консулства в Казабланка (Мароко) и Йоханесбург (Южна Африка). Предвижда се също затварянето на консулството в Торонто (Канада) и представителствата в Кито (Еквадор) и Ла Пас (Боливия).

Престава съществуването на белгийското посолство в Кабул (Афганистан). Ще бъде преразгледан и списъкът с дипломатическите имоти
зад граница, собственост на Белгия, се посочва в изявлението на Рейндерс, информира БТА. Уточнява се, че след закриването на посочените дипломатически мисии белгийските граждани ще бъдат обслужвани от представителства в други градове на засегнатите държави или от мисии в съседни страни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2265 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах

2015.04.10 | 09:44

1
Закривайте, ние обаче защото сме богата държава ще хрантутим сумалъка нехранимайковци по всички точки на света.

Добави коментар

Водещи новини