Ремонтират центъра на Дулово

  • 19 декември 2014 09:40

  • 867
  • 1
Ремонтират центъра на Дулово
©

„Центърът на Дулово ще е на дневен ред през следващата година“ - каза пред Радио Шумен кметът на общината д-р Юксел Ахмед.

В бюджета за 2015 г. са заложени 838 000 лв. от средствата за капиталови разходи, които ще се вложат в ремонт на площада в общинския център, ремонт на паметника на загиналите дуловски граждани, ще се реновират Младежкият дом и площада около него, както и този около църквата.

„Решили сме обликът на центъра да се промени в положителен план”, коментира още д-р Юксел Ахмед. 141 000 лв. са заделени за общинската пътна мрежа, а със 335 900 лв. ще се ремонтират кметства и общински сгради по селата в общината.

„Това, което сме предвидили през последните три години, като разход за капиталови, сме го изпълнявали. Надявам се да е така и догодина. Просто ние залагаме на реални неща, съобразявайки се с бюджета, с който разполагаме, не разчитаме на кух бюджет“, допълни д-р Ахмед.

Бюджетът на общината за следващата година е в размер на 13 млн. лв. Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед уточни, че до края на настоящата година всички общини ще получат задържаните 5% от държавната субсидия. „Със средствата ще платим по-спешните сметки за електричество и към доставчици”, допълни Юксел Ахмед.

Последвайте канала на

867 1

Коментари 1

Добави коментар
.....

2014.12.19 | 11:26

1
Центъра добре ами улиците ? След зимата ще трябва с трактори да се придвижваме в града :)

Добави коментар

Водещи новини