Оклахома и Небраска скочиха на Колорадо заради легализирането на канабиса

  • 19 декември 2014 09:23

  • 1207
  • 3
Оклахома и Небраска скочиха на Колорадо заради легализирането на канабиса
© gettyimages

Щатските власти на Оклахома и Небраска внесоха във Върховния съд на САЩ жалба срещу Колорадо, твърдейки, че легализирането на канабиса в съседния им щат им вреди, съобщи БТА, цитирайки АФП. 

"Колорадо отвори опасна пукнатина във федералната система за контрол над наркотиците, установена от Конгреса", се казва в жалбата от 83 страници. "Благодарение на тази пукнатина, марихуаната прониква в съседните щати, което компрометира собствените им забрани за  продажба и употреба на марихуана".

Колорадо бе първият щат, който през януари легализира употребата на марихуана за забавление, като преди това марихуана можеше да се ползва с медицински цели.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1207 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.02.12 | 08:48

3
Сами си унищожават населението,децата и човешкия капитал,а здравната система къде е,спи ли,за да предотврати това?

2016.02.12 | 08:48

2
Тихо бе балък смотан, марихуаната е в пъти по добре от цигарите , ама понеже ние сме световни смотаняци ще се отворим на далавера последни!

2016.02.12 | 08:48

1
От алкохол и цигари умират всеки ден хиляди хора ,а да си чел или чул някога да е умрял някой от марихуана ? Няма и да чуеш !!! Прочети малко изследвания на световната здравна организация и ще си промениш мнението . Който иска да си свива , нека си свива легално , а не да има боклуци с химия и кой ли знае какво още в тях и да се правят богати разни тъпанари .

Добави коментар

Водещи новини