Без железница държавата ще има небалансиран пазар, заяви шефът на БДЖ

  • 19 декември 2014 08:05

  • 1196
  • 3
Без железница държавата ще има небалансиран пазар, заяви шефът на БДЖ
©

Без железница държавата ще има небалансиран пазар. Необходимо е железницата да стане приоритет на България.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров.

Припомняме, вчера стана ясно, че се обмисля възможността БДЖ да направи собствена автобусна фирма, с която да превозва пътниците по закритите нерентабилни линии.

Не може трупи и метали да се движат с тирове, те трябва да се движат по релси. Да се мисли, че България може да остане без железница е абсурд, категоричен е той.

По думите на Владимиров обаче е много пресилено да се каже, че БДЖ слиза от релсите или че е пред фалит. Дали хора от БДЖ ще бъдат съкратени - всичко зависи от бюджета, отбеляза той

Дълговете на компанията са 567 млн., разкри шефът на БДЖ.

Не е тайна за никого, че автомобилното лоби в България винаги е било много силно, а на железницата твърде слабо. Г-н Московски винаги е бил защитник на железницата и аз неслучайно приех неговото предложение да се върна в БДЖ, увери Владимиров.

Той обаче е категоричен, че предпразнично няма да останем без превоз по жп линията, цените на билетите също няма да поскъпват.

Последвайте канала на

1196 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
мишо

2014.12.19 | 21:16

3
Като фалираха изкуствено КТБ веднага се намериха пари за обезщетение на депозити и сметки а който улапа парите остана неназован и не понесе никаква отговорност. А когато предстои фалит на БДЖ се прилага съвсем друга схема. Веднага се пристъпва към уволнения, създаване на конкурентна транспортна фирма и пълно дискриминиране на бедните, за които влаковия транспорт е все още достъпен и по джоба им
ХХХХХХХХХХХХХ

2014.12.19 | 18:12

2
ало, модератора, какво нецено видяхте в изказаното от мен мнение това, че света се бори за икономичното, а не се връща в първобитния строй заради алчността на шепа хора? къде ви е плурализма и свободата на словото?????????????????
MODERATORA E KURVA OT GERB

2014.12.19 | 15:57

1
EIIIIIII MRUSNICI TURSKI PAZAVRI-NA TIKVITE NIKOGA NE GI SPIRATE---MAMENCETO VI GADNO DA IBA Y KURVITE---BOIKO PEDERASA VI PLASTA S NASHI PARI KRADECA:MRETE KURVI ADMINI

Добави коментар

Водещи новини