Станишев: Да не вадим проекти от чекмеджето, а да налеем пари в реалната икономика

  • 18 декември 2014 20:38

  • 1416
  • 6
Станишев: Да не вадим проекти от чекмеджето, а да налеем пари в реалната икономика
© Булфото (архив)

"Спешно е парите да отидат там, където са необходими за създаване на качествени работни места", каза днес президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по повод предложения от ЕК Европейски инвестиционен план. Той говори по време на подготвителната среща на ПЕС преди Европейския съвет, която се проведе този следобед в Брюксел, съобщиха от офиса на евродепутата.

Срещата, на която присъстваха лидерите на ПЕС, държавни глави, премиери и еврокомисари имаше за цел да бъде подготвена обща стратегия за заседанието на Европейския съвет за един по-силен и амбициозен инвестиционен план.

Президентът на ПЕС Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на подчерта, че благодарение на усилията на семейството на социалистите, Европейският  инвестиционен план е на дневен ред. "Това е доказателство, че когато сме обединени можем да постигнем много, въпреки че все  още е рано да се потупваме по рамото. Сега трябва да продължим своя натиск, за да гарантираме, че Планът съдържа ефективни и  спешни мерки. Ако искаме да постигнем стабилен растеж, прилични работни места и социална справедливост в Европа, трябва да  позволим на държавите членки да инвестират повече без компромис със социалните стандарти. С 24 млн. безработни в Европа, този  инвестиционен план трябва да бъде реализиран възможно  най-бързо."

Президиумът на ПЕС прие наскоро обща декларация за Европейския инвестиционен план с ясни и конкретни ангажименти,  подчертавайки колко е важно да бъде включен свеж финансов ресурс и да бъдат привлечени както публични, така и частни инвестиции  със силна социална насоченост.

"Важно е планът да държи сметка за регионалните баланси и за намаляването на икономическите неравенства между държавите  членки. България трябва да представя проекти, които не са резерв от чекмеджето на правителството - тези, които не сме успели да  реализираме по оперативните програми. Трябва ни национална дискусия със социално-икономическите партньори кои проекти са  важни за страната ни и кои от тях ще имат траен ефект върху нашата икономика, конкурентноспособността и работните места", допълни още Станишев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1416 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
ловец

2014.12.19 | 09:13

6
Ти ли бе таушане акъл даваш? Де гиди 4 нули /съчми/.

2014.12.19 | 09:12

5
ей , ама много обичате да НАЛИВАТЕ ? в собствени сметки откраднатия ТРУД на работещите , вече му казват ИНВЕСТИЦИЯ ама си е чист грабеж

2014.12.19 | 09:12

4
На теб не ти ли обещаха поне 20 - 30 милиарда, че на баце смо по 2-3 милиарда му дават вече. :)))

2014.12.19 | 09:12

3
Леле майко... паи сееее...
Умник Гюро

2014.12.19 | 09:12

2
Мама ти да еbа, червив чифут!

2014.12.19 | 09:12

1
Прав е Станишев,време е да заработи икономиката,а не само с кражби да се занимават управляващите ни.Освен това си очисти и партията от старите корумпирани муцини,добре направи,но не е достатъчно силен лидер.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини