Удължиха мораториума за придобиване на държавни и общински имоти

  • 18 декември 2014 15:53

  • 881
  • 0
Удължиха мораториума за придобиване на държавни и общински имоти
© Булфото

С три години ще бъде удължен предвиденият срок за спиране на придобиваната давност по отношение на държавни и общински имоти, прие парламентът на първо четене с промени в закона за собствеността. Това решиха депутатите с приети на второ четене промени в Закона за собствеността. Срокът на мораториума се удължава до 31 декември 2017 г.

Удължаването е необходимо поради все още неприключилия процес по първоначалното актуване на имотите - държавна и общинска  собственост, се посочва в мотивите на вносителя - Министерски съвет. Имало и непреодолими обективни затруднения за цялостното  обхващане на имотите на територията на много области поради липса на финансови средства, достатъчен административен капацитет и необходимата информация за идентифицирането на имотите по действащите към момента карта на възстановената  собственост, подробен устройствен план или влязла в сила кадастрална карта и кадастрални регистри. На територията на  много населени места все още нямало и одобрени кадастрална карта и кадастрални регистри.

Според промените в срок до 30 юни 2015 г. Министерският съвет трябва да представи на Народното събрание план за действие с всички необходими мерки, които следва да бъдат предприети от съответните държавни и местни органи на власт, с оглед  спазването на срока.

Парламентът прие на второ четене и промени в Закона за специалните разузнавателни средства, които по-рано днес бяха  гласувани и на първо четене.

Депутатите избраха и състав на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
881 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини