Пращат мините от Горни Лом за утилизация в Костенец

  • 18 декември 2014 15:35

  • 926
  • 0
Пращат мините от Горни Лом за утилизация в Костенец
© Булфото

Хората в Костенец са притеснени от намерението на военното министерство да се утилизират мините от Горни Лом в местния завод, съобщава БНТ. Предвижда се там да бъдат обезвредени около 190 000 мини, които са останали невзривени след инцидента в Горни Лом. Процесът ще продължи поне две години.

Припомняме, взрив отне живота на 15 работещи в завода за утилизация на боеприпаси в Горни Лом.

Страховете на хората са породени не само заради многобройните жертви от инцидента в Горни Лом, но и от спомена за взрива в Костенец от това лято. Те се страхуват какво може да се случи, ако хиляди нови боеприпаси пристигнат в местния завод за утилизация.

Срещу идеята за преместване на боеприпасите от Горни Лом в Костенец се обяви и депутатът от ГЕРБ Валентин Радев, който е и бивш заместник-министър на отбраната. Според него хората са притеснени с основание.

Той поиска още да бъде направена разяснителна кампания за това как и къде ще става обезвреждането на мините от Горни Лом, за да се успокоят хората, които сега научават всичко единствено от медиите. Радев смята, че в Костенец има специалисти. Той открои, че директорът на завода обезателно трябва да е специалист по боеприпаси и въоръжение.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини