Нивото на река Тунджа бавно се понижава

  • 18 декември 2014 15:24

  • 933
  • 0
Нивото на река Тунджа бавно се понижава
© Булфото

Дъждовете в региона през тази нощ и в сутрешните часове не повишиха, както се очакваше, нивото на река Тунджа в Елхово. То продължава бавно да се понижава - в 14.00 часа е 417 сантиметра, като е намаляло за една нощ с 3 сантиметра, при критичните 395. Това съобщиха за БТА от областната служба "Противопожарна безопасност и защита на населението".

В Ямбол понижението на водния стълб е с 8 сантиметра и вече е 459 сантиметра при критични 6 метра.

От вчера от язовир "Жребчево" в реката се изпускат по 90 кубични метра вода, вместо 120. Възможно е от утре това количество да бъде намалено с 20 кубични метра, каза Мустафа Мустафов, управител на "Напоителни системи" - клон "Средна Тунджа".

Във вода остават улици, дворове, мази, животновъдни ферми, предприятия в индустриалната зона и обработваема земя около Елхово, Ямбол, както и в селата Кабиле, Завой и Веселиново на община Тунджа. Пътят от Елхово за село Трънково все още е затворен за леки автомобили. Специалисти обясняват бавното понижение на речното ниво със значителните количества вода от залетите площи със земеделска земя, които сега се оттичат.

Екипи на "Противопожарна безопасност и защита на населението" непрекъснато изпомпват водата от ниските части на Елхово, Ямбол и селата по поречието на Тунджа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
933 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини