Баща кара синовете си на училище с танк (снимки)

  • 18 декември 2014 11:18

  • 3730
  • 0
Баща кара синовете си на училище с танк (снимки)
©

Британец намери сигурен начин да вкара навреме синовете си в час. И в пек, и в студ Ник Мийд кара отрочетата си до училище със седемнадесеттонен танк. Машината FV432 е част от колекцията му от военни превозни средства на стойност 2 милиона лири.

Тийнейджърите Дани (16 г.) и Ашли (13 г.) имат привилегията да избират с какво точно разрешено, но необичайно превозно средство да се доберат до учебното си заведение, пише в. "Новинар".

Мийд се хвали, че обикновено другите деца използват извинението, че са пропуснали училищния автобус и затова не са били в час. Но той няма такива проблеми и искрено се наслаждава на изражението по лицата на останалите родители, когато го видят да се задава отдалеч с танка.

„Хората често потриват очи и сверяват отново дали са сигурни в това, което виждат”, коментира приумицата си 53-годишният баща от Хелмдън, графство Нортамптъмшир. По думите му и двамата му синове обожават танка, който вече се е превърнал в нещо като туристическа атракция в района. Мийд обаче се притеснява, че на тийнейджърите вече леко им е омръзнало да ги виждат с впечатляващата военна машина.

Проблемът е, че собственикът на агенцията за отдаване под наем на танкове Tanks A Lot често създава проблеми в трафика. Заради максималната скорост от около 64 км/ч танкът предизвиква големи задръствания по улиците на града. Бронираното превозно средство е освободено от данък върху превозните средства и налога за гориво и затова Мийд обича да го кара вместо автомобила си. Той също така има навика да форсира 8-литровия двутактов двигател.

За двадесетгодишната си кариера на танкист Мийд изтъква, че никога не е имал катастрофа, въпреки че на няколко пъти се е измъквал на косъм.

Манията по танковете на англичанина започва точно преди две десетилетия, когато Мийд купува първия си танк FV433 Abbot за 1750 британски лири. Оттогава насам той е събрал повече от 95 танка, които са в изправност. Най-ценната му придобивка е Centurion от 1948 г., който струва 50 хиляди лири. Машината се използва за екстремни пътешествия във фермата на Мийд в Хелмдън.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3730 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини