ПФ с декларация срещу насилието над деца

  • 18 декември 2017 09:18

  • 1343
  • 1
ПФ с декларация срещу насилието над деца
©

Война в България няма, но агресия има. Агресията срещу децата расте. Има нечувани извращения, които нанасят непоправими травми на децата ни.

Това каза от парламентарна трибуна Султанка Петрова, депутат от Патриотичния фронт. Тя прочете декларация от името на парламентарна група, в която се осъжда насилието над деца. Случилото се в бургаското село Дебелт повдига много въпроси. Не много отдавна стана известен и печалния случай в столично училище с дете аутист. Това са само два от случите. Колко са случите на посегателства, които не са оповестени, можем само да гадаем. Тези две деца са със специални потребности, но правата им са същите като нашите. Те също са граждани на България, каза още тя.

Трябва да се запитаме кой закриля децата на България, защото очевидно това не са институциите. Ние също носим отговорност, защото ние избираме изпълнителната власт и органите, които трябва да се грижат за закрилата на децата . Ние пишем законите и трябва да се запитаме къде е ролята на държавата. Не може в условията на демокрация да се допуска разрушаване на детските съдби. Трябва да принудим институциите да си вършат работата. Вярвам, че е възможно държавните институции да защитят децата на България. Необходим е дебат с представители на всички засегнати страни. Ние от ПФ ще предложим съставяне на временна анкетна комисия, която да разгледа жалбите постъпили в Народно събрание относно насилието над деца, завърши Петрова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1343 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.18 | 15:44

1
Само с приказки не става,иска работа,превъзпитание,контрол и наказания

Добави коментар

Водещи новини