Защо няма дебат по пенсионната реформа, недоумява Мартин Димитров

  • 18 декември 2014 08:04

  • 1370
  • 0
Защо няма дебат по пенсионната реформа, недоумява Мартин Димитров
©

Новата пенсионна реформа коментираха в сутрешния блок на бТВ Светлана Наденова от партията вносител на предложението ГЕРБ, зам.-председателят на ПГ на РБ Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Георги Гьоков от БСП.

Припомняме, законопроектът за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. предвижда запазване на размерите и съотношенията на осигурителните вноски, както и участието на държавата във финансирането на фонд "Пенсии". С промените осигуряващите се, които са родени след 1959 г., ще могат да пренасочат еднократно вноската си за втора пенсия от частните пенсионни фондове към Националния осигурителен институт (НОИ).

Според Георги Гьоков от БСП трябва да има крачка в тази посока, но, по думите му, „пропаст с две крачки не се прескача“.
„Не мисля, че това е правилната конфигурация“, категоричен бе той.

Тук Светлана Найденова опита да опрости предложението на партията си.

„Тези, които са родени до 31 декември 1959 година, те ще получат 100% пенсия от ДОО. Ние даваме възможност на всеки един гражданин, роден след 59-та година, да направи своя избор.
Аз мисля, че една година е достатъчен срок всеки да направи своя избор“, посочи тя.

Това служебно записване в НОИ много ме притеснява, включи се обаче Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Найденова обаче бе категорична: Аз мисля, че проблемът на българския гражданин е, че не е информиран. Тази промяна не е в ущърб на българските граждани“.

Добрият коалиционен партньор е, като видиш, че опонентът ти прави грешка, да не се хвърлиш с него, а да го убедиш да си промени мнението, опонира и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Той изрази крайното си възмущение от факта, че не е предвиден дебат по „този революционен въпрос“, подобно на други, които не били толкова значителни.

Последвайте канала на

1370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини