Анимационните филми с повече насилие, отколкото филмите за възрастни

  • 17 декември 2014 20:50

  • 2428
  • 1
Анимационните филми с повече насилие, отколкото филмите за възрастни
©

В детските анимационни филми има повече насилие, отколкото във филмите за възрастни, показва изследване, публикувано в "Британски медицински журнал" (British Medical Journal), цитирано от БТА.

Според изследването рискът героите от детските анимационни филми да загинат или да бъдат убити е близо три пъти по-голям в сравнение с този във филмите за възрастни. Главният герой умира в две трети от анимационните филми за деца, което е наполовина по-рядко във филмите за големи.

Изследването се позовава на най-успешните анимационни филми - от "Снежанка и седемте джуджета" от 1937 до "Снежната кралица" от 2013 г.

Неговите автори забелязали също, че родителите на главните герои са пет пъти по-изложени на риск да умрат в анимациите за деца.

Начинът, по който героите намират смъртта си, е много разнообразен: куршум в "Бамби", "Покахонтас" и Питър Пан"; хладно оръжие в "Малката русалка" и "Спящата красавица"; нападение на животни в "Търсенето на Немо" и "Тарзан".

Изследването не е установило покачване на степента на насилие от 1937 г., когато излиза анимацията "Снежанка", в която злата царица, преследвана от разярените джуджета, умира, падайки в пропастта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2428 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.18 | 10:03

1
ne vsichki detsa stavat ubiytsi,no tezi filmi qvno gi podtiktat kam loshi neshta vposledstvie,za jalost,po dobre e da ima senzura spored men.

Добави коментар

Водещи новини