Московски: Ще рехабилитираме железопътното трасе на Дунав мост

  • 17 декември 2014 19:21

  • 1516
  • 1
Московски: Ще рехабилитираме железопътното трасе на Дунав мост
© Булфото

Има предвидени пари за рехабилитацията на железопътното трасе на Дунав мост. Това съобщи в Русе министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета. Той обясни, че процедурата за рехабилитацията може да започне в края на януари догодина, предаде БНТ.

По повод на искането от община Русе Националният музей на транспорта да стане общинска собственост, Московски коментира, че като статут музеят се води актив на "БДЖ-Пътнически превози". Министърът е възложил да се проверят какви си възможните начини, по които може да се уреди правният му статут като музей. След това ще се търсят начини и за неговото стопанисване.

Московски каза още, че проектът за изграждане на градска железница в Русе ще получи пълна подкрепа от Министерството на транспорта. Ще бъде разрешен и проблемът с т.нар. тапа край Дунав мост, като в края на януари започват процедурите.

В Русе Московски се включи в семинар, на който бяха представени напредъкът по изпълнението на проекта БУЛРИС, както и приоритетите по оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014 - 2020 година.

Министърът ще открие в града първия по рода си Център за речни информационни услуги в България. Обектът е изграден със средства от оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г., като инвестицията е за повече от 6 млн. лева. Центърът е част от проекта за изграждане на речна информационна система в българския участък на река Дунав, който е на обща стойност от над 37 млн. лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
циганче,роднина на Московски

2014.12.17 | 21:56

1
Бате, дай 1 леф за вафли бе!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини