Азиатски бизнесмен иска да внася български храни

  • 17 декември 2014 15:22

  • 2255
  • 4
Азиатски бизнесмен иска да внася български храни
© Булфото

До края на март 2015 г. китайската инвестиционна група Гуолиен Инвестмънт Груп, Пекин, ще посети България, за да разгледа на място "Евро-китайската зона за икономическо развитие" - ЕКЗИР /"Euro-Chinese Economic Development Zone" - ECEDZ/, която е част от "Тракия икономическа зона" в района на Пловдив. Това съобщи г-н Чангцинг Джанг от Hainan Longquanren Century Invest and Development Co., Ltd., китайският партньор на ЕКЗИР.

Представянето на нашата зона от г-н Джанг и българския му колега инж. Емил Янков на вчерашния бизнес-форум в Белград, съпътстващ срещата на върха на Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа във формат 16+1, заинтригува изключително азиатските предприемачи, пише "24 часа".

"Евро-китайската зона за икономическо развитие" бе презентирана пред 200 китайски фирми след изказването на министъра на икономиката на България Божидар Лукарски. В речта си министър Лукарски подчерта, че страната ни желае да привлече китайски компании да инвестират в българските индустриални зони и посочи конкретните предимства: най-ниските данъчни ставки и най-ниските оперативни разходи в Европа, квалифицирана работна ръка и стратегическо местоположение - между пазарите на ЕС, Близкия Изток, Северна Африка и Азия.

Фирмите от Китай проявяват огромен интерес и към храната, внася допълнение към резултатите от форума инж. Пламен Панчев, изпълнителен директор на "Тракия икономическа зона" АД и учредител на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие /БКАБР/.

Азиатски бизнесмен с 4 логистични бази иска да внася български консерви, сушени плодове, плодови сокове. С него ще бъдат водени преговори през януари. Това подсказва, че частта логистика в ЕКЗИР най-скоро и лесно може да бъде осъществена, смята инж. Панчев.

Той подчерта, че рядко китайците сключват договор с едно консервно предприятие. За тях е важно да работят с обединяваща структура като БКАБР, която дава представителност и стабилност и вече е позната и се ползва с доверие в Поднебесната империя. Още повече, че Асоциацията има сключен договор за сътрудничество с CCPIT - китайска държавна организация, сходна на промишлено-търговска камара.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2255 4

Коментари 4

Добави коментар
В е л и к и я

2015.01.01 | 15:03

4
Няма да се учудя от американското ни посолство да кажат - НЕ МОЖЕ ДА ИЗНАСЯТЕ !
3

2014.12.30 | 11:08

1
FUCK НА АМЕРИКАНСКОТО ТИ ПОСОЛСТВО!

2015.01.01 | 15:03

3
ЩЕ ВНАСЯ, РЕШЕНО Е.

2014.12.30 | 11:09

2
През Китай -за Русия !Пак ще храним Руснаците !

Добави коментар

Водещи новини