Патрулки в Пловдив ще ходят на адреси със спешна помощ при нужда

  • 17 декември 2014 14:51

  • 1623
  • 1
Патрулки в Пловдив ще ходят на адреси със спешна помощ при нужда
©

Патрулни коли на полицията в Пловдив ще ходят на адреси със спешна помощ, ако от тел. 112 преценят, че има напрежение или враждебност. Това каза Любомир Рашков, началник отдел "Охранителна полиция" в Пловдив, сред среща с представители на Лекарския съюз, областната администрация, Спешна помощ и здравната каса.

Със завишено внимание от тел. 112 трябва да се отнасят към обаждания от така наречените "рискови райони" в областта, определени по време на срещата. Това, по думите на Рашков са трите ромски махали в Пловдив, както и махалите в Калояново, Анево, Раковски. При евентуално рискови случаи от националния телефон успоредно със Спешна помощ ще информират и полицията, която се задължава да изпрати патрулка на посочения адрес, но не и преди медицинския екип, каза още Любомир Рашков.

Полицията поема инициативата да проведе срещи с ромските лидери, на които да разясни статута на медицинските екипи. Циганската агресия не се изразява само срещу екипи на Спешна помощ, тъй като на физически и психически тормоз са подложени и лекарите от всички здравни заведения, където пациентите търсят сами помощ, каза директорът на Спешна помощ - Пловдив д-р Иван Стойнов.

Той добави, че с паник бутони разполагат всички филиали на спешното звено, но за въвеждането им в линейките по думите му ще бъдат необходими много средства. При евентуална агресия в здравно заведение лекарите ще подават бързо сигнал до най-близкото полицейско управление, откъдето ще трябва да реагират с приоритет, каза още д-р Стойнов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1623 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.23 | 08:47

1
xa xas

Добави коментар

Водещи новини