Теменужка Петкова ще обсъди "Южен поток" с руския си колега

  • 17 декември 2014 13:44

  • 2220
  • 1
Теменужка Петкова ще обсъди "Южен поток" с руския си колега
©

Проектът "Южен поток" ще бъде тема на обсъждане в предстоящия телефонен разговор между министъра на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по и руския й колега Александър Новак, съобщава Министерството на енергетиката.

Очаква се разговорът да бъде проведен в петък. На предишното заседание на МС премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г начерта пред министрите конкретни стъпки по казуса "Южен поток", припомнят от МЕ. Като част от тези стъпки България вече изпрати на заместник-председателя на ЕК за енергийния съюз Марош Шефчович официално предложение за изграждане на газов хъб на територията на страната.

Като резултат от проведените преди седмица разговори в Брюксел между вицепрезидента Шефчович и правителствени представители на България, Гърция, Австрия, Италия, Словения, Хърватска, Румъния и Унгария, Шефчович е упълномощен от държавите-членки да води преговори с Русия за бъдещето на проекта "Южен поток". Планираният сега телефонен разговор между министър Петкова и руския й колега Новак е част от усилията на нашата страна да подкрепи този процес и взимането на окончателно решение по проекта, посочват от министерството.

В началото на декември руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 заяви, че Русия няма да продължи реализацията на "Южен поток". Въпреки това обаче досега българската страна не е получила от руските си партньори официално уведомление за прекратяване на проекта, припомнят от Министерството на енергетиката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз казах.

2016.03.28 | 10:39

1
Късно е либе за китка :)) Изтървахте питомното, а сега тичайте да гоните дивото.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини