''Революцията на мравките'' от Бернар Вербер

  • 17 декември 2014 13:05

  • 836
  • 0
''Революцията на мравките'' от Бернар Вербер
©

На пазара е „Революцията на мравките“, дългоочакваната трета книга от прочутата сага за „вътреземните“, произлязла от въображението на Бернар Вербер.

„Революцията на мравките“ (превод: Красимир Петров; стр. 592, цена: 19 лв.) завършва трилогията за един поразителен свят, населен от милиарди насекоми с интелект и организация, на които могат да завидят и най-страховитите армии. Време е читателят да разбере ще успеят ли двете най-напреднали цивилизации да се спогодят след хилядолетия на невежество. Ако „Мравките” беше книга за срещата, а „Денят на мравките” - за конфронтацията, то „Революцията на мравките” е роман за новата среща. И за разбирателството.

Френският ентомолог и писател Бернар Вербер постига международна популярност през 1991 г., когато излиза романът му „Мравките“. Заглавието бързо се превръща в световен бестселър и авторът решава да предложи на читателите продължение - „Денят на мравките“ е модерна одисея за две паралелно съществуващи на Земята цивилизации. Вербер е автор и на оригиналната трилогия „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на редица експериментални четива. Според авторитетните издания той е най-четеният писател във Франция.

За радост на страстните поддръжници на творчеството на Бернар Вербер, на 1 декември 2014 г. излизат допечатки на първа и втора книга от цикъла за кръвожадните насекоми: „Мравките“ и „Денят на мравките“!

Последвайте канала на

836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини