Кръчмар продава незаконно цигари

  • 17 декември 2014 11:28

  • 2565
  • 1
Кръчмар продава незаконно цигари
©

Кръчмар продава незаконно цигари в заведението си в гърменското село Рибново. Това установи съвместна проверка на полицията, на служители на Комисията за защита на потребителите - Благоевград, на Областната дирекция по безопасност на храните -Благоевград и митничари от Гоце Делчев, съобщава "Стандарт".

Те са намерили и иззели 359 къса цигари без наличен бандеролен знак. В търговския обект са открили и 900 къса цигари с бандерол, но кръчмарят нямал издадено разрешение за продажба на тютюневи изделия. Затова и тези папироси са иззети от проверяващите. Констатирано е, че обектът работи без необходимите документи за извършване на търговска дейност, за което е съставен констативен протокол от страна на служителите на Комисията за защита на потребителите. Инспекторите от ОДБХ пък са написали акт за административно нарушение по чл. 12, ал.1 от Закона за храните.

По случая е образуван заявителски материал за извършено престъпление – продажба на акцизни стоки без бандерол. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода до три години" и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.
 

Последвайте канала на

Нора Виткова
2565 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2014.12.17 | 13:12

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини