МВР-Пазарджик сигнализира АПИ за проблеми с пътната безопасност в региона

  • 16 декември 2014 15:39

  • 1199
  • 0
МВР-Пазарджик сигнализира АПИ за проблеми  с пътната безопасност в региона
©

ОД на МВР-Пазарджик сигнализира Агенция „Пътна инфраструктура” за няколко важни проблема свързани с пътната безопасност на територията на региона, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пазарджик.

Предвид обилните валежи през миналата седмица бяха констатирани няколко случая на паднала скална маса с различен обем върху пътното платно в района на дефилето Варвара-Велинград. В резултат на това има и предизвикани пътни инциденти, за радост без пострадали хора, но с материални щети по автомобилите. Наложи се и временно затваряне на пътя до неговото почистване и обезопасяване. В тази връзка по предложение на сектор „Пътна полиция” и РУ-Септември директорът на ОДМВР-Пазарджик Йордан Рогачев е подписал писма до Агенция „Пътна инфраструктура” с апел да се извършат спешни дейности за укрепване на скалните скатове в най-рисковите участъци по протежение на пътя Варвара-Велинград. Сектор „Пътна полиция” сигнализира АПИ и за лошото състояние на хоризонталната пътна маркировка в участъци от автомагистрала „Тракия”, главен път I-8 Пловдив-Пазарджик-Белово в участъка от 147-ми до 206-ти километър, както и отсечката Белово-Юндола.

В заключение от „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик информират, че маркировката е важен елемент за осигуряване пътната безопасност, тъй като при движение през нощта и при намалена видимост тя е водеща за участниците в движение, а липсата и води до настъпване на множество пътнотранспортни произшествия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1199 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини