Кино: Вдън горите

  • 16 декември 2014 14:42

  • 2700
  • 0
Кино: Вдън горите
©

ВДЪН ГОРИТЕ

Премиерна дата: 26 декември 2014 г.
Участват: Мерил Стрийп, Емили Блънт, Джеймс Кордън, Ана Кендрик, Крис Пайн, Трейси Улман, Кристин Барански и Джони Деп.
Режисьор: Роб Маршал
Продуценти: Роб Маршал, Джон де Лука, Марк Плат, Калъм Макдугал
Сценарист: Джеймс Лапин

ВДЪН ГОРИТЕ е модерна версия на любимите приказки на Братя Грим, в която се преплитат сюжетите на няколко любими истории и се разглеждат последиците от желанията и търсенията на героите. Тази хумористична и наситена с емоции история следва класическите приказки за Пепеляшка (Ана Кендрик), Червената шапчица (Лила Крофърд), Джак и бобеното зърно (Даниъл Хътълстоун) и Рапунцел (Маккензи Моузи) – всичките вплетени в оригинален сюжет, включващ пекар и неговата съпруга (Джеймс Кордън и Емили Блънт), желанието им да си имат деца и взаимоотношенията им с магьосницата (Мерил Стрийп), която ги е поставила под заклинание.

Роб Маршал, талантливият филмов творец, който стои зад спечелилите „Оскар“ „Чикаго“ и „Карибски пирати: в непознати води“ е режисьор на филма. Продуциран от Маршал, Джон де Лука, „Злия“ продуцент Марк Плат и Калъм Макдугъл, „Вдън горите“ излиза по екраните на 26 декември 2014 г.

Бележки:
Премиерата на „Вдън горите“ на Бродуей е на 5 ноември 1987 г. в „Мартин Бек Тиътър“. Постановката, която има 764 представления, печели награда „Тони“ за най-добра музика, най-добра книга и най-добра актриса в мюзикъл. Сред другите награди са и пет награди „Драма Деск“, включително за най-добър мюзикъл. „Вдън горите“ е представян по цял свят, включително на американско турне през 1988 г., постановка в Уест Енд през 1990 г., подновени постановки на Бродуей и в Лондон, плюс телевизионна продукция, записи на DVD и концерт по повод десетата годишнина.
• Адаптацията за голям екран включва песни от сценичния мюзикъл, сред които „Децата ще слушат“, „Великани в небето“, „На стълбите на двореца“, „Никой не е сам“ и „Страдание“.
• Сред участниците в екипа, носители на награди, е Дион Бийби („Съучастникът“, „Чикаго“, „Девет“), носител на „Оскар“ за операторско майсторство за режисирания от Маршал „Мемоарите на една гейша“. Денис Гаснър („Скайфол“, „Спектър на утехата“), който печели „Оскар“ за „Бъгси“ е художник на продукцията, а трикратната носителка на „Оскар“ Колийн Атуд („Мемоарите на една гейша“, „Чикаго“, „Алиса в страната на чудесата“) е художник по костюмите.

Продуциран от Маршал, Джон де Лука, „Злия“ продуцент Марк Плат и Калъм Макдугъл, „Вдън горите“ излиза по екраните на 26 декември 2014 г.

Последвайте канала на

2700 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини