Гадателка завлече семейство от Раковски с 34 000 лева

  • 16 декември 2014 13:17

  • 2263
  • 1
Гадателка завлече семейство от Раковски с 34 000 лева
©

Черна магия за смърт е направена на момчето, но ще дадеш 820 лева и ще я развалим.

Това чува в телефонната слушалка 50-годишната Минка от Раковски. Тя е леля на болен тийнейджър. Притеснена за здравето му, се обажда на номер, рекламиран по фолк телевизия. От екрана е прочела мобилния телефон на ходжа Лили. Гадателката иска трите имена и рождената дата на момчето. Със зловещ глас съобщава, че има събрана негативна енергия и трябва да се действа спешно.Минка обяснява, че е леля на момчето, а родителите му си идват от чужбина след месец. Ходжа Лили е категорична, че тогава магията за смърт вече ще е погубила младежа. Повикала притеснената жена в хотелска стая в Пловдив. Пред нея направила ритуал срещу направена магия с карта върху корана. Дала на Минка вестник с шише и плик. Обяснила , че трябва да се прочете молитва на гробище. Прошепнала думите на странен език. Заплашила я, че ако не ги повтори точно, когато отиде на гробищата, черната прокоба ще продължи да действа, пише "Марица".

Като истински психолог ходжа Лили предложила алтернативен вариант - самата тя да прочете молитвата. Поискала 8200 лева - в пари, злато, ценности. Уговорката била, че след ритуала ще ги върне. През цялото време притискала Минка, че нещата за племенника са много сериозни. За да спаси племенника си, лелята донесла исканите пари и злато. Още същата вечер ходжа Лили се обадила на Минка. Съобщила , че се притеснява за ценностите, защото книгата се отворила на 5-а страница, а трябвало да се отвори до 20-та. Това пречело да се затвори книгата. Гадателката поискала спешно още 20 000 лева, защото всичко лошо щяло да се стовари на главата на болното момче и да умре както то, така и роднините му.

Минка изтеглила всичките си спестявания, обрала цялото семейно злато и ги занесла на магьосницата в същата хотелска стая. Зачакала обаждане с добра новина. До вечерта не получила обаждане. Започнала нервно да звъни на телефона на гадателката. Вдигнал синът . Казал, че ходжа Лили е на джамия и не може да говори. Призори врачката позвънила на Минка и казала: Заедно с ходжа Надя и Гюлмаз се борим с духове за живота на племенника, парите и златото са заровени в гроб, ще трябва да ги жертвате.

Семейството от Раковски се прощава с близо 34 000 лева в пари и златни бижута, без да има някаква полза от ритуалите, извършени от гадателката. В същата ситуация за по-малко от месец се озовават още няколко семейства, които имат проблем със здравето на свои близки. Общото между тях е, че са силно притеснени и се поддават на рекламите, с които ходжа Надя, ходжа Гюлназ и ходжа Лили ги заливат по интернет и от тв екрана. Всеки път врачките стават все по-изобретателни. Мизата започва да се покачва, след като виждат, че лековерни хора се разделят с крупни суми, поддавайки се на психоатаката на гадателките. „Ако е на 40 г. човекът, трябва да дадете 20 000 лева в пари и бижута”, казва ходжа Гюлназ на друга жена, която търси помощ за болния си мъж. „Дъщеря ти е на смъртно легло, жена с буквата Х е направила черна магия”, чува в слушалката Василка от Пещера. Отива в тайнствената хотелска стая в Пловдив и срещу 380 лева получава 7 листчета с арабски букви. Получила уверения, че с тях черната магия ще бъде развалена.

Василка решила да иде при ходжата в джамията и да му покаже хартийките. Той обяснил, че това са молитви за празниците и за Аллах, а не за разваляне на магии и казал, че е попаднала на измамници. Жената се оплакала в полицията. По същото време журналистка от в. „Марица” решава да разследва случая. Тя също звъни на телефоните на трите врачки. Срещу нея се прилагат същите трикове, каквито и срещу останалите клиенти. Следват заплахи, че ако не се даде крупна сума, нещата ще станат много лоши.

В крайна сметка полицията се намесва. Оказва се, че зад имената на гадателките се крият три жени в тесни роднински връзки помежду си. Това са Лиляна Илиева /48/, племенницата Надежда Василева /34/ и доведената дъщеря Гина Събева. Започва разследване. Издирени са и други жертви на врачките. Оказва се, че те са прибрали от лековерни хора близо 52 000 лева. Срещу трите псевдогадателки е внесен обвинителен акт в съда. Те са обвинени в измама. Предстои да бъде насрочено първото дело срещу врачките.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2263 1

Коментари 1

Добави коментар

2014.12.17 | 00:16

1
Докато има тъпанари, ще има и тарикати.

Добави коментар

Водещи новини