Хакери отмъкнаха сценария на новия филм за Джеймс Бонд

  • 14 декември 2014 14:46

  • 2033
  • 0
Хакери отмъкнаха сценария на новия филм за Джеймс Бонд
© Getty Images/Guliver

Хакери са успели да откраднат версия на сценария за новия филм за Джеймс Бонд "Спектър". Престъплението е било извършено по време на голямата кибератака срещу компанията "Сони пикчърс", предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Продуцентите на филмовата поредица били информирани, че ранна версия на сценария за филма "Спектър" е сред материалите, които са били откраднати от проникналите в компютрите на компанията хакери.

От "И Оу Ен продъкшънс" са загрижени, че трети лица, които са получили откраднатия сценарий, могат да поискат да го публикуват или да направят публично достояние съдържанието му. Продуцентите предупредиха, че сценарият е защитен от британския закон за авторски права.

Филмът "Спектър" с участието на Даниъл Крейг в ролята на агент 007, трябва да се появи по екраните на 6 ноември 2015 г.

Хакерите изнервят в последно време "Сони пикчърс", след като голяма част от кореспонденцията в компанията, сред която и доста нелицеприятни разговори, стара публично достояние. Между тях е и изказването на един режисьор, определящ Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския като "глезла с ограничен талант". Наяве излезе размерът на възнагражденията на 17-те най-високо платени отговорни лица в студиото, начело с президента на компанията Майкъл Линтън и заместничката му Ейми Паскал с 3 милиона долара годишна заплата.

В резултат на атаката в мрежата бяха пуснати пет филма, включително и непоказваните досега Annie и Still Alice, както и псевдонимите на знаменитостите, с които им се запазват хотелски стаи.

Силен отзвук предизвика размяна на имейли между вицепрезидентката Ейми Паскал и продуцента Скот Рудин, в които тя иска съвет за въпросите, които да зададе на президента Обама на една "тъпа" закуска за набиране на фондове. В разговора за Обама има ред подмятания за филми, посветени на робството, като "Джанго без окови" и "12 години в робство".

Скот Рудин, който е автор на жлъчните коментари по адрес на Анджелина ДжолиАнджелина Джоли Анджелина Джоли Войт е американска актриса и бивш модел. Анджелина е дъщеря на американския, засега запазва мълчание. "Няма да провалям кариерата си заради една глезла с ограничен талант, която предпочете да пренебрегне ангажименттите си (за филма "Клеопатра"), за да може да снима собствения си филм", пише той. "Тя пристига с целия си двор, прави се на херцогиня. Но тя изобщо не е голяма актриса и не виждам смисъл да падам в краката на една непораснала жена, безотговорна, капризна и лош колега".

От "Сони пикчърс" са откраднати лични данни на близо 47 000 служители на компанията, между които техните адреси, дати на раждане и номера на здравни осигуровки. В момента ФБР води разследване по случая.

"Сони Пикчърс" води собствено разследване, според което извършители на атаката са севернокорейски пирати. Актът съвпада с излизането на филма "Убийствено интервю"("The Interview"), разпространяван от "Сони" и описващ заговор на ЦРУ за убийство на севернокорейския диктатор.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини