Страх цари в училището в Дебелт

  • 13 декември 2014 19:43

  • 2662
  • 4
Страх цари в училището в Дебелт
© Булфото

Страх цари в коридорите на училището в Дебелт. Там ром осмокласник изнасили по-малко момче, това провокира спонтанни протести с участието на радикали. Междувременно, родители обявиха, че и други лица са били жертви на агресия, съобщи БТВ.

Изненадващо, персоналът на училището вини медиите за скандала. Учителка и чистачка ни уверяват, че не са знаели какво се случва в школото. След което ни гонят.

Парадоксалното е, че на вратите на почти всички стаи има стикери „Не! На тормоза в училището!".

„Около 43% от децата споделят, че са били жертва на такъв тормоз. Най-често споделят, че са били удряни, блъскани... Но нищо не е излязло от училище, от сградата на училището", каза началникът на РИО-Бургас Виолетка Илиева.

След последния случай на насилие обаче, нещата излизат извън контрола на персонала. Единствено ресурсният учител се осмелява да говори, за да каже, че е чист пред съвестта си. „Пред цялото общество съм си чиста съвест, защото това, което се е искало от мен, морално и служебно, аз съм си го направил", казва Станимир Желев.

Родителите не крият, че се страхуват за децата си.

От понеделник в училището ще има нов директор. На него се разчита да върне децата в клас и без страх.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2662 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.30 | 09:21

2
Затова хората не искат децата им да учат с цигани и отписват децата си от такива класове, въпреки натиска от институциите, който им се оказва. Поради натиска напускащите не смеят да казват истината и лъжат, че напускането им не е заради циганите, а по други причини.
indiana jones

2014.12.30 | 09:22

4
Кое е това племе което 25г облича храни и работи за да се размножава врагът му сещаш ли се?!

2014.12.30 | 09:21

3
Pravata na malcinstvata sa nad zakona na Republikata ! Direktiva na EU !

2014.12.29 | 17:53

1
Няма да допусна никога детето ми да се обучава с подчовеци! Простият подчовек няма интелекта, за да изкара образованието си без побутването от институциите, което се натрапва на всички учители!

Добави коментар

Водещи новини