Епископ Борис си почива на тузарска яхта (снимка)

  • 11 декември 2014 14:44

  • 8959
  • 8
Епископ Борис си почива на тузарска яхта (снимка)
©

Епископ Борис живее спокойно вкъщи при майка си в Русе. Докато цяла България се пита къде е бившият игумен на Бачковския манастир, духовникът необезпокоявано спи и си почива край Дунав в родния си дом. Светият синод го обяви за издирване, за да му връчи решението си да го изпрати на послушание в Рилския манастир. Това стана след сексскандала, в който епископът се забърка, пише "България днес".

Епископ Борис блажено си почива и хапва от вкусните гозби на майка си, която е пенсионерка и се грижи за него. Информацията оповестиха трима духовници, приближени до бившия игумен, независимо един от друг.

Освен че Борис не е известил никого къде е и какво прави, той криел и луксозен живот. "Епископът от години има тузарска яхта в Несебър, която е на котва целогодишно там. В курорта има и апартамент, който е един от четирите му. През лятото от Русия идва жената, с която поддържа отношения още от престоя си в Москва", разкриха пред вестника свещениците.

Именно годините, прекарани в руската столица, са финансовият катапулт за бъдещия главен секретар на Светия синод, а след това и игумен на Бачковската обител.

"В Русия Борис бе председател на двете български църкви - "Свети Николай" и "Успение Богородично". В двора на втората обител вдигна баничарница, тъй като черквата се падаше близо до спирка на метрото. Като разбра какво е направил, Руският патриарх се разгневи, че сме го обърнали на закусвалня и печалбарство", спомнят си духовниците и добавят, че като игумен епископ Борис прибирал всеки месец заплата от над 2000 лв.

"И днес той продължава да взима заплата от 450 лв. заради своя сан на епископ. Дори да бездейства и да си лежи вкъщи, Борис се явява служител на Светия синод и ще прибира тези пари доживот реално. Висшите духовници бяха решили да го пратят в Килифаревския манастир, но и там не отиде. Сега и до Рилския на послушание не могат да го пратят. Яхтата и апартаментът в Несебър си го очакват, там ще е по-добре", обясняват калугерите.

За охолния живот на епископа преди време разкри и отец Василий Шаган от Варна. Той бе категоричен, че Борис има тайно семейство, води луксозен живот и има автопарк с 4 автомобила.

Последвайте канала на

Novini.bg
8959 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.12.16 | 12:21

8
Я гледайте тоя мазен поп, как се е облажил от нещата на живота!Че и аз да стана такъв,не една, а 101 любовници ще си хвана,за да имам за три дни по една!Разпасана попска гвардия.Иди и им се моли?!?
Дядо Поп

2014.12.16 | 12:20

5
Тази яхта не е блажна, защото се прави само от желязо бе серсемино!
КАМЪК

2014.12.16 | 12:20

7
ЕТО ЗАЩО ЦИГАНИТЕ СТАВАТ МЮСЮЛМАНИ!

2014.12.11 | 19:36

1
А МОСКОГЛУ ЗАЩО СТАНА ЦИГАНИН?
OOO

2014.12.16 | 12:20

6
СВЯТ ЧОВЕК Е ТОВА, БОЖИ ЧОВЕК !!! КАТО КЛАТИ МАДАМИ СЕ КРЪСТИ ДАЖЕ, И НА ЯХТАТА- С МИРО ПОЛИВА , А В КОЛИТЕ ИМА ПРЕСВЕТИ ИКОНИ !!! ТВА Е ЖЖИВ СВЕТЕЦ НАПРАВО... АЙДЕ НАРОДЕ - КУПУВАЙТЕ СВЕЩИ И ИКОНКИ ,ДАРЯВАЙТЕ ЛЕВЧЕТА НА ЦЪРКВАТА, ЧЕ ЧОВЕКА ИМА НУЖДА И ОТ ХЕЛИКОПТЕР !

2014.12.15 | 20:52

4
Hahahaaaa,neka mu e zle.Станал на кусур години,чака на майка си да му готви,търтей!Колко ли такива има в църквата,които се спотайват само за облаги и не вършат нищо полезно?
stv

2014.12.15 | 12:48

3
Така е, дядо поп за мъка е роден...
Moskva

2014.12.11 | 22:37

2
попа и сатаната една и съшта

Добави коментар

Водещи новини