Електромобил усъвършенства ученици в Търговище

  • 11 декември 2014 14:31

  • 1502
  • 0
Електромобил усъвършенства ученици в Търговище
©

Електромобил на "Рено" ще усъвършенстват ученици от Професионалната техническа гимназия "Цар Симеон Велики" в Търговище.

Това ще се случи по международен проект, обявиха от ръководството на учебното заведение след работна среща на учители с техни колеги от Франция и Италия, съобщава БТА.

Проектът "Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики" е по програмата "Еразъм+". Българското училище работи заедно с института "Льомоние" в Каен, Франция, и с техническия институт "Г.Б. Пентасуглия" в италианския град Матера.

"Проектът е уникален по същността, обхвата и мащабите си. В продължение на 36 месеца учениците ще разработват различни системи и ще доразвиват техническите параметри на електромобил Renault Zoe, произведен през ноември 2014 г. Проектът е високо оценен от Европейската комисия и се нарежда сред първите пет, одобрени от Комисията за Франция", коментираха от ръководството на училището в Търговище.

През 2015 г. гостувания ще си разменят групи от по 15 ученици от трите държави. През февруари домакин ще е Франция, през март - Италия, а в началото на октомври - Търговище.

Последвайте канала на

1502 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини